„Cititorul” va fi prezent la Intalnirea de vineri seara

TVR Cultural va asteapta pe 17 februarie, de la ora 22.10 la Intalnirea de vineri seara cu Radu F. Alexandru, unde regizori celebri si actori consacrati sunt prezenti prin intermediul filmelor premiate la cele mai prestigioase festivaluri din lume. De aceasta data, filmul care vi se propune este „Cititorul/The Reader” (SUA-Germania, 2008), in regia lui Stephen Daldry.

Drama care ii are in rolurile principale pe Ralph Fiennes, Kate Winslet si David Kross este ecranizarea romanului cu acelasi titlu („Der Vorleser”) al scriitorului Bernhard Schlink.

In Germania de Vest, imediat dupa Al II-lea Razboi Mondial, liceanul Michael Berg o intalneste intamplator pe Hanna, o femeie misterioasa, de doua ori mai in varsta decat el, cu care incepe o relatie pasionala, in care lectura joaca un rol esential. Dar intr-o buna zi, Hanna dispare subit, fara vreo explicatie. Opt ani mai tarziu, devenit student la drept, Michael asista la procesele criminalilor de razboi nazisti si, spre marea lui surprindere, o regaseste pe Hanna pe banca acuzatilor…

Filmul, care este interzis copiilor sub 15 ani, a fost distins in 2009 cu Premiul Oscar, BAFTA si Globul de Aur la aceeasi categorie: actrita in rol principal (Kate Winslet).

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.