Show excentric in Godot Cafe-Teatru: “Julius Caesar”

Godot Cafe-Teatru invita publicul la un spectacol-eveniment: “Julius Caesar” de William Shakespeare, in regia lui Eugen Gyemant, duminica, 19 februarie, de la ora 20.00. Veti avea ocazia sa urmariti un show excentric cu Tudor Aaron Istodor, Lucian Iftime, Dan Radulescu, Emilian Oprea, Andrei Seusan si Ionut Grama.

Dupa succesul cu “Bullets over Lipscani” – comedia ‘noir’ inspirata de textele lui Woody Allen – tanarul regizor Eugen Gyemant revine la Godot cu o propunere inedita: “Julius Caesar” de William Shakespeare. Spectacolul, care a avut premiera pe 13 ianuarie 2012, marcheaza prima montare a unei tragedii shakespeariene pe scena de pe Blanari nr. 14.

Pastrand textul si problematica piesei lui Shakespeare, spectacolul transforma Roma antica intr-un cabaret cu scena si podium. Cantecul, dansul, decadenta si opulenta transporta publicul – luat ca martor la evenimentele care au loc pe scena si in sala – intr-o lume atemporala in care Cezar (Tudor Aaron Istodor) este un showman excentric cu boa in jurul gatului, Calpurnia (Andrei Seusan) canta lasciv cantonete, Marc Antoniu (Emilian Oprea) are aspectul unui un rocker tatuat, iar senatorii (Lucian Iftime, Dan Radulescu, Andrei Seusan si Ionut Grama) ascund masete si pistoale sub sacourile cambrate.
“Julius Caesar” de la Godot poarta marca satirica a lui Eugen Gyemant, amintind de filmele lui Tarantino sau Baz Luhrman. Iar ambalajul comic, ironic si extravagant, contrasteaza cu jocul in cheie realista al actorilor, care reda, de fapt, gravitatea subiectului piesei.

Biletul de intrare costa 25 lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *