Seri de flamenco la TNB

In cadrul celei de-a III-a Editii a Festivalului Flamenco Clasic si noile genuri organizat de Instituto Cervantes si Ambasada Spaniei in Romania (3-26 martie 2012), la Sala Mare a Teatrului National vor avea loc doua spectacole exceptionale de dans si muzica flamenco: “Solos” al companiei Belén Maya si “Supercop” cu La Shica in serile de 3 si respectiv 4 martie.

In “Solos”, Belén Maya reuneste cateva dintre creatiile sale recente, pentru a ne oferi o perspectiva complexa a felului in care simte dansul flamenco. Prin intermediul acestor propuneri, ies in evidenta trasaturile care-o definesc: tehnica rafinata, echilibrul intre traditie si avangarda, lirism, charisma scenica, forta de a reinnoi gramatica flamenco-ului. Cu: Belén Maya – dans, José Valencia – voce, David Vázquez – voce, Rafael Rodríguez – chitara.

La Shica este o artista carismatica si plina de forta, care inunda scena cu aparitia si talentul ei cu totul deosebite. Propunerile ei originale si heterodoxe, se hranesc nu doar din “copla” si “flamenco”, ci si din rock, funk, rap… Toate aceste stiluri, combinate cu dansul flamenco, sunt prezente in modul in care evolueaza pe scena si au ca rezultat un spectacol inovativ si neobisnuit: “Supercop”. Cu: Elsa Rovayo “La Shica” – voce si dans; Jose Luis Ordoñez – chitara spaniola; Guillem Aguilar – bass si Pablo Martín Jones – percutie.

Biletele au urmatoarele preturi: randurile 2-19: 70 lei, capetele de rand si lojile: 55 lei, balconul: 20 lei.

Informatii detaliate despre artistii si companiile invitate puteti gasi pe blogul dedicat festivalului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.