Trei Parale canta la Ghost Fest pe 13 iulie

Un nou nume se adauga pe afisul Festivalului Ghost, ce va avea loc pe 13-14 iulie la Rasnov: formatia Trei Parale, care grupeaza tineri oraseni atrasi de muzicile vechi specifice perimetrului carpatic, va urca pe scena evenimentului pe 13 iulie, pentru a readuce la viata sonoritati traditionale din spatiul romanesc.

Membrii formatiei sunt: Florin Iordan (fluiere, cobza), Daniel Pop (voce, fluiere, percutie, dramba), Beatrice Iordan (voce, cobza) si Dinu Petrescu (percutie). Repertoriul Trei Parale are un pitoresc aparte, fiind format exclusiv din melodii traditionale. Forma de prezentare variaza, de la redari foarte scrupuloase pana la interpretari cat se poate de libere.

Trei Parale activeaza de opt ani si a lansat un prim material discografic in 2008, numit “Bazar”, ce cuprinde piese de acum doua veacuri din Moldova si Muntenia. In momentul de fata grupul pregateste cel de-al doilea CD ce va fi lansat in curand. Trei Parale a mai participat si la proiectul “Balkanic Zeppelin”, o colaborare cu Mike Godoroja si Marius Mihalache concretizata prin interpretarea unor piese din repertoriul Led Zeppelin intr-o maniera cu filon balcanic.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *