Provocati-va mintea cu testele MENSA

Meteor Press ne propune sa ne dezmortim mintile alaturi de o colectie de “Teste logice pentru provocarea mintii” conceputa de Philip Carter si Ken Russell, specialisti ai organizatiei MENSA.

MENSA este o societate ai carei membri au ca trasatura comuna nivelul foarte inalt al coeficietului de inteligenta, fapt care a determinat castigarea renumelui de “The High IQ Society”. Avand filiale in intreaga lume, inclusiv in Romania, MENSA a adunat specialisti permanent preocupati de dezvoltarea inteligentei si testarea limitelor mintii. In acest sens, Philip Carter – expert in teste de inteligenta – si colegul sau, Ken Russell, au conceput o noua serie de teste – “Teste logice pentru provocarea mintii”.

Cartea a fost editata in Romania in 2011 de Meteor Press, fiind inclusa in colectia ”Teste de inteligenta”. Cele 224 de pagini contin 150 de exercitii variate atat ca structura, cat si ca grad de dificultate si rasfoindu-le veti intalni probleme de logica (succesiuni, asocieri), matematica si gandire laterala. Unele mai complexe, fiind necesara schitarea lor pe hartie, altele mai accesibile, putand fi descifrate dintr-o privire, unele serioase, altele amuzante, testele concepute de specialistii MENSA au rolul de a provoca si antrena mintea. De asemenea, pentru a veni in ajutorul celor care incearca sa rezolve, colectia contine si solutiile problemelor insotite de explicatii ample, foarte folositoare in cazul in care va dati batuti si sunteti curiosi sa aflati ce anume v-a impiedicat in solutionarea lor.

Testele MENSA sunt destinate celor carora le plac provocarile si sunt mereu dornici sa isi verifice capacitatea propriei minti, fie ca sunt posesori de IQ ridicat sau doar aspiranti. Si avand in vedere ca exercitiile sunt concepute pentru a fi descifrate si nu povestite, cel mai bine e sa le rezolvati personal. 🙂 Cartea se gaseste aici.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.