“Superman, Spiderman sau Batman” merge la Aspen Shortfest

Scurtmetrajul “Superman, Spiderman sau Batman”, in regia lui Tudor Giurgiu, a fost selectat in competitia celei de-a 20-a editii a Aspen Shortfest (10 – 15 aprilie), unul din cele mai prestigiose festivaluri de scurtmetraj din Statele Unite ale Americii. Astfel, Superman, Spiderman sau Batman este unul dintre cele 60 de scurtmetraje selectate, din peste 3.200 de scurtmetraje inscrise din 70 de tari.

Plasat de publicatia indieWIRE in topul celor mai importante 50 de festivaluri din lume, Aspen Shortsfest este recunoscut pentru faptul ca aduce pe teritoriul Statelor Unite ale Americii unele din cele mai noi si apreciate filme de scurtmetraj din lume. De asemenea, scurtmetrajele castigatoare la Aspen Shortfest sunt luate in considerare pentru lista lunga a nominalizarilor pentru Premiile Oscar.

“Superman Spiderman sau Batman” spune povestea lui Aron, un baietel de 5 ani, care, impreuna cu tatal sau acoperit de griji, porneste intr-o dimineata pe un drum la capatul caruia doreste, asemenea eroilor din benzile desenate, sa-si salveze mama bolnava de inima.

Scurtmetrajul a fost filmat in intregime in Cluj Napoca, in spatii din cartierele Gheorgheni, Grigorescu sau la Spitalul de Recuperare, cu o echipa locala, din care ii amintim pe actorii Bogdan Zsolt, Cornel Raileanu, Elena Ivanca, Ovidiu Crisan, Maria Seles, Adriana Bailescu si, eroul filmului, copilul Aaron Serban.

Scenariul a fost scris de Doru Lupeanu, cunoscut si pentru scenariul scurtmetrajului “Fata galbena care rade”, in regia lui Constantin Popescu.

Operatorul filmului este Adrian Silisteanu, colaborator constant al regizorului Adrian Sitaru, monteurul filmului este Eugen Kelemen, castingul a fost asigurat de Kokino (Levente Molnar), care a colaborat si la filmul “Morgen”, iar producatorul executiv este Bogdan Craciun. Postproductia s-a desfasurat in studiourile Chainsaw Europe.

“Superman, Spiderman sau Batman” a castigat, in octombrie 2011, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european la cea de-a 56-a editie a Festivalului International de Film de la Valladolid. Premiul consta in 2.000 de euro si in nominalizarea filmului intre cele 15 scurtmetraje care vor concura la Premiile Academiei Europene de Film 2012.

Scurtmetrajul “Superman Spiderman sau Batman” este o productie Libra Film Productions, este co-finantat de Centrul National al Cinematografiei, Zenith Media si realizat cu sprijinul Digital Cube.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.