Premiera cinematografica: “Toata lumea din familia noastra”

Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Radu Jude, “Toata lumea din familia noastra”, va avea premiera pe marile ecrane luna viitoare, pe 6 aprilie. In perioada 6-12 aprilie, filmul va putea fi vizionat in cinematografele din Bucuresti, Constanta, Oradea si Cluj. “Toata lumea din familia noastra” va fi proiectat in avanpremiera in Romania la Festivalul International de Film Bucuresti, unde face parte din competitia oficiala.

Pelicula a avut premiera mondiala luna trecuta la Festivalul International de Film de la Berlin, in sectiunea Forum si a fost singurul lungmetraj romanesc din programul Berlinale din acest an. Aceasta a fost cea de-a doua participare a lui Radu Jude la Berlin, dupa ce in 2009 lungmetrajul sau de debut, “Cea mai fericita fata din lume”, a castigat Premiul C.I.C.A.E, acordat de Confederatia Internationala a Cinematografelor de Arta.

“Toata lumea din familia noastra” trateaza cu umor povestea trista a unui tata si a fiicei lui, care vor sa petreaca impreuna o vacanta ca-n rai, insa deocamdata sint prinsi in iadul relatiilor de familie de pe pamant. Filmul ii are in rolurile principale pe Serban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Gabriel Spahiu, Mihaela Sirbu si beneficiaza de aparitia extraordinara a cunoscutilor actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu si Alexandru Arsinel.
Scenariul este semnat de Radu Jude si Corina Sabau, autoarea romanului “Bloc 29, apartamentul 1”.

“Toata lumea din familia noastra” a fost dezvoltat in cadrul CineLink (Festivalul de Film de la Sarajevo) si CrossRoads (Co-Production Forum, organizat de Thessaloniki International Film Festival) iar la Sofia Meetings a fost premiat cu Best Pitch Award. Proiectul este sustinut de Centrul National al Cinematografiei, Eurimages, HBO Romania, Teleclub si City Cinema.

Filmul este o productie Hi Film, in coproductie cu Circe Films (Olanda) si Abis Studio (Romania).

“Toata lumea din familia noastra” va fi distribuit in Romania de City Cinema Management.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *