Finlandeza Sofi Oksanen isi lanseaza in Bucuresti romanul “Purificare”

In perioada 26-29 martie, Sofi Oksanen, cea mai importanta scriitoare finlandeza a momentului, vine la Bucuresti, pentru o serie de evenimente menite sa aduca in atentia cititorilor autohtoni romanul “Purificare”, cea mai cunoscuta carte a lui Oksanen, aparuta, in urma cu cateva saptamani, in traducere la Editura Polirom.

Bestseller international, tradus pana acum in 43 de limbi, romanul “Purificare” a adaugat in portofoliu peste 10 premii literare internationale de prestigiu, intre care: The Nordic Council Literature Award (2010) – prima scriitoare finlandeza careia ii revine aceasta distinctie, Prix Femina Etranger (2010) – prima opera finlandeza care a castigat acest premiu, A Barnes & Noble Summer 2010 Discover Title (2010), The European Book Prize (2010), Prix du Roman FNAC (2010) – distinctie pentru care a concurat cu inca alte 300 de titluri.

In luna aprilie a acestui an, la Opera Nationala din Finlanda, va avea loc premiera mondiala a spectacolului “Purificare”, realizat dupa romanul lui Sofi Oksanen. Ecranizarea romanului va fi realizata tot in cursul acestui an, producator fiind Markus Selin.

Evenimentele care o vor avea in centru pe scriitoarea finlandeza pot fi gasite aici.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.