Din cretacicul muzicii rock in Hard Rock Café

Dupa concertul Nazareth din ianuarie, a venit randul altor veterani ai muzicii sa invie legenda rock-ului la ea acasa, in Hard Rock Café din Bucuresti. Pe 29 martie, “dinozaurii“ de la T. Rex au fost cei care au oferit un show de aproximativ doua ore in care si-au confirmat renumele castigat cu decenii in urma. In deschidere au cantat trupele romanesti Manfellow si QuantiQ.

Formata in anii ‘60 de chitaristul Marc Bolan (1947-1977) si celebra prin ‘70, trupa britanica de glam rock a trecut prin multe incercari si formule, continuand sa supravietuiasca si sa primeasca aprecieri din partea publicului. Dupa 4 albume sub numele Tyrannosaurus Rex, urmatoarele sub T. Rex – primul numit chiar “T. Rex” (1970) – au avut parte de un mare succes, piesele “Ride A White Swan” si “Hot Love” ramanand reprezentative pentru trupa, alaturi de “Get It On” de pe albumul “Electric Warrior” (1971), “Telegram Sam” si “Metal Guru” de pe “The Slider” (1972).

In formula prezenta, muzicienii continua sa il omagieze pe fondatorul formatiei, interpretand piesele compuse de el care au adus si renumele trupei. De asemenea, fanilor le sunt oferite si piese noi, scrise de actualii membri, pe care i-am putut vedea si asculta live in Hard Rock Café in cadrul celui de al doilea eveniment din seria Classic Rock Nights @ Hard Rock Café, care va aduce periodic nume ce au scris istoria muzicii. Concertul a avut, ca si cel al trupei Nazareth, scop caritabil si a adus multe surprize oamenilor aflati in public. Din vanzarea biletelor va fi sustinuta o tanara artista, Rodica Radusca, ale carei tablouri au constituit premiile pentru una dintre tombolele organizate in cadrul evenimentului, pentru cealalta extragere premiile constand in abonamente la OST FEST.

Seara a fost deschisa de trupa brasoveana de metal QuantiQ, care a cantat destul de bine, fiind dezavantajata doar de vocile inca tinere ale membrilor. Au urmat mai experimentatii lor colegi de la Manfellow (“Why”, “Choose the Sun”), cu un rock alternativ care i-a ajutat sa castige preselectia GBOB 2011, urmand sa reprezinte Romania la competitia internationala din 2012. Desi au atins mai multe gusturi rock si s-au auzit bine, trupele din deschidere au incalzit destul de putin atmosfera. Cei cu adevarat asteptati de public au fost britanicii de la T. Rex, in formula actuala: Jay Spargo (lead vocal), Dave Major (keyboard, vocal), Tony Allday (bass), Graham Oliver chitara), Paul Fenton (tobe) si Linda Dawson (vocal), artistii confirmand faptul ca talentul si calitatea nu au legatura cu varsta si chiar dupa 40 de ani, muzica pe care o canta e in continuare foarte bine primita atat de nostalgici, cat si de noii adepti ai stilului lor.

Au inceput cu piese ale membrilor actuali si au terminat cu clasicele T. Rex compuse de Marc Bolan in anii ’60-‘70, de la rock‘n’roll la glam rock, cunoscute si fredonate de publicul de toate varstele. “Children Of The Revolution”, “Metal Guru”, “Teenage Dream”, “Get It On”, “The Groover”, “Cosmic Dancer”, “I Love To Boogie”, “New York City” au fost doar cateva dintre melodiile interpretate de formatie, intre ele facandu-si loc pauze completate pe rand de virtuozitatea tobarului Paul Fenton si a chitaristului Graham Oliver. Celor doi li se datoreaza si reunirea formatiei in 1997-1998, alaturi de Mickey Finn, cel care la inceputul anilor ‘70 canta alaturi de Marc Bolan. Si pentru ca la final fanii au cerut bis, l-au primit: “20th Century Boy” si “Hot Love”, impreuna cu multumirile trupei rostite de vocea stridenta a solistului Jay Spargo.

Impresia generala a fost aceea ca atat muzicienii, cat si publicul s-au simtit bine, bucurandu-se unii de prezenta celorlalti, cu aprecieri, dar fara exagerari. Seria Classic Rock Nights@ Hard Rock Cafe este abia la inceput, asa ca asteptam cu interes surprizele pe care ni le rezerva organizatorii.

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/T.Rex/]

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.