Lansare de carte in prezenta autorului: “Originea lumii”

Editura ART, Institutul Cervantes si Ambasada Republicii Chile in Romania va invita joi, 5 aprilie, ora 19.00, la Libraria Bastilia (Piata Romana nr. 5), pentru a lansa, in prezenta lui Jorge Edwards, volumul “Originea lumii”. La eveniment vor participa Excelenta Sa, Doamna María Eliana Cuevas, Ambasadoarea Republicii Chile in Romania, alaturi de Laura Albulescu, Iulia Popovici, Ema Stere si Juan Carlos Vidal.

Evenimentul va beneficia de traducere simultana.

Despre carte

Intr-o zi buna zi, Felipe Díaz, un intelectual chilian stralucit, angajat politic, dar aventurier, afemeiat si petrecaret, este gasit mort in apartamentul sau din Paris de catre doctorul Patricio Illanes. Acesta, un tip sever, mai in varsta, are un mariaj fericit cu Silvia, mult mai tanara decat el, amandoi fiind prieteni apropiati ai lui Felipe.

Pornind de la aceasta moarte suspecta si de la o vaga suspiciune, care ia proportii in mintea batranului medic, se tese emotionanta poveste a unei iubiri ascunse si a unei gelozii incontrolabile, desclansandu-se astfel un adevarat demers detectivistic: batranul investigheaza atat viata lui Felipe, cat si pe cea a Silviei, dar si cotloanele neumblate ale sinelui, care adapostesc o pasiune defulata.

Patricio ajunge pe un teritoriu imprevizibil si alunecos, unde ratiunea, care il stapanise mereu, pare ca se pierde pentru totdeauna. Finalul este unul surprinzator atat pentru el, cat si pentru cititor, prins in labirintul fantasmelor.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.