“Battleship”, lupta pe mare dintre pamanteni si extraterestri

Bazat pe un joc pentru copii intitulat “Battleship” sau “Sea Battle” (care in copilaria mea se juca mai frecvent nu cu vaporase, ci cu avioane :)), din 20 aprilie vine in cinematografele din Romania SF-ul de actiune regizat de Peter Berg – “Battleship”. In rolul principal il veti regasi pe Taylor Kitsch, iar in distributie si-au facut loc Liam Neeson, Alexander Skarsgard, ba chiar si Rihanna.

Inscris in linia de filme care au ca subiect confruntarea dintre pamanteni si extraterestri, “Battleship” are ca teren de lupta zona din jurul insulelor Hawaii, unde cateva nave cu echipaj international fac exercitii tactice. Din nefericire, marinarii nostri nici nu se apuca bine de treaba, ca navele lor se pomenesc brusc inchise la propriu intr-un camp de forta – construit de extraterestrii ajunsi pe Pamant in urma semnalului trimis de NASA spre o planeta descoperita de curand – unde vor lupta pentru propria supravietuire, cat si pentru a omenirii.

In ceea ce priveste scenele de lupta efectiva si efectele speciale, cred ca nu are nimeni de obiectat ca sunt realizate cu mare acuratete si fac din “Battleship” un film reusit pe “felia” lui. Personal, am dat o nota mare si coloanei sonore, unde piesele de la AC/DC sunt la loc de cinste. 🙂 Insa daca ar fi sa ne referim la scenariu sau la prestatia actorilor, lucrurile n-ar mai sta la fel de frumos. Taylor Kitsch (care il joaca pe Alex Hopper) este departe de ceea ce putem numi un actor expresiv, ca sa nu mai vorbim de Rihanna, in rolul unui specialist in armament, care sufera de o lipsa de naturalete iritanta sau de Brooklyn Decker, care ii da viata insipidei Sam, iubita lui Alex. Cei care salveaza partea de joc – dar care, din pacate, apar destul de putin – sunt Liam Neeson, in rolul durului amiral Shane, Alexander Skarsgard, care il interpreteaza pe constiinciosul comandor Stone Hopper (si grijuliul frate al lui Alex) si Hamish Linklater, care intra foarte reusit in pielea aiuritului cercetator de la baza de comunicatii NASA din Oahu.

“Battleship” s-a filmat in mare parte in Honolulu, Hawaii, si a beneficiat de sprijin pe toata durata filmarilor de la marina americana, care a permis echipei sa viziteze mai multe distrugatoare din clasa Arleigh Burke, precum vasul USS Hopper (DDG 70), ancorat temporar in Pearl Harbor, sau USS Preble (DDG 80) si USS Chung-Hoon (DDG 93), ambele ancorate in Hawaii. Mai mult, echipa de productie a putut vizita vasul Chung-Hoon in larg, ceea ce le-a permis actorilor si echipei de filmare sa asiste la antrenamentele marinarilor. Echipa a filmat pe cuirasatul Missouri Memorial (BB-63), vasul pe care a avut loc in 1945 capitularea Japoniei in fata Fortelor Aliate, moment care a marcat incheierea Celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Orasele si salile in care veti putea vedea premiera in Romania sunt urmatoarele:

Bucuresti: Grand Cinema Digiplex Baneasa, Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Movieplex
Cinema City: Cotroceni, Sun Plaza, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Cluj, Iasi, Pitesti, Timisoara, Tirgu Mures
Cityplex: Brasov, Constanta
Odeon Cluj
Oradea: Lotus, Cortina
RADEF ROMANIAFILM: Bucuresti “Patria”, Cluj “Florin Piersic”, Craiova “Patria”, Ploiesti “Premiera”, Tirgu Mures “Arta”
Satu Mare
Slatina

Multumim pentru invitatia la avanpremiera distribuitorilor de la Ro Image.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.