Cand o mama si o fiica sunt gasite ucise cu brutalitate in casa lor din Baltimore, in secolul al XIX-lea, detectivul Emmett Fields (Luke Evans) face o descoperire socanta: crima seamana cu cea dintr-o povestire publicata in ziarul local. Povestirea, scrisa cu detalii sangeroase, face parte dintr-o colectie a scriitorului aspirant si inadaptat social… Edgar Allan Poe (John Cusack).

Dar, chiar in timp ce Poe se afla in interogatoriul politiei, are loc o alta crima, si aceasta inspirata tot de o populara povestire de-a acestuia. Field intelege rapid ca ucigasul foloseste scrierile lui Poe ca inspiratie pentru masacrele sale, asa ca apeleaza la ajutorul scriitorului pentru a-l opri. Dar, cAnd iubita autorului (Alice Eve) e in pericol sa devina urmatoarea victima a criminalului, miza creste enorm, iar creatorul povestilor cu detectivi isi pune la bataie propriile abilitati de deductie pentru a incerca sa rezolve acest caz inainte de a fi prea tarziu.

„Corbul/The Raven”, regizat de James McTeigue (“V for Vendetta”), dupa un scenariu de Hannah Shakespeare si Ben Livingston, va avea premiera in Romania pe 27 aprilie, in urmatoarele spatii:

Bucuresti: Grand Cinema Digiplex Baneasa, Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Movieplex
Cinema City: Cotroceni, Sun Plaza, Arad Atrium, Arad Galeria, Bacau, Baia Mare, Braila, Cluj, Pitesti, Timisoara, Tirgu Mures
Cityplex: Brasov
Odeon Cluj
Oradea: Lotus, Cortina
Satu Mare
Slatina

„Nu rezonez intotdeauna cu un scenariu, dar acesta mi-a placut imediat ce l-am citit. Nu s-a facut cu adevarat un film despre Poe. Au fost filme despre povestile create de el, dar nici unul nu a combinat si aspecte care tin de viata personajului real. In filmul nostru intrezarim viata lui Poe, dar ceea ce m-a atras cu adevarat la scenariul creat de Ben si de Hannah a fost personajul criminalului in serie care aplica metodele de a ucide imaginate de Poe, apoi faptul ca Poe devine, la randul lui, un personaj al povestii. Mi s-a parut o abordare foarte interesanta.”, spune regizorul.

Desi McTeigue, la fel ca si producatorii, ar fi vrut ca filmul sa fie turnat chiar pe strazile din Baltimore, unde Poe si-a trait ultimele zile din viata, dar, din nefericire, acel peisaj nu mai exista, pentru ca incendiul din 1914 a distrus aproape complet partea veche a orasului. Nici Montreal sau New Orleans nu s-au potrivit, asa ca producatorii au decis sa mearga in Europa, oprindu-se in cele din urma in Budapesta. Acolo s-a flmat aproape trei sferturi din film, timp de patru saptamani, in special exterioare, scena balului si exterioarele de biserica, iar restul s-a filmat in Serbia, scene de interior in platouri, dar si scena de la teatru si fascinanta urmarire din tuneluri.