Editura Herald va provoaca la un concurs de grafica

Editura Herald lanseaza apelul de proiecte artistice de grafica pentru concursul “Te asteptam in librarie! Afis + Catalog”. Concursul se adreseaza tuturor artistilor specializati in arta graphic designului. Data limita de trimitere a proiectului este 20 mai 2012, ora 16.00. Data anuntarii rezultatelor si desemnarea proiectului castigator: 23 mai 2012, ora 16.00.

Proiectul castigator va fi adoptat ca linie de graphic design oficial al campaniei de promovare a lecturii “Te asteptam in librarie!” si al concursului de formare profesionala “Librarul iscusit”, iar autorul va primi drept premiu suma neta de 100 EUR, cat si un pachet de 7 carti la alegere din portofoliul Editurii Herald. Tirajul afisului – 500 exemplare Tirajul catalogului – 15 000 exemplare.

Coordonatorul concursului este Igor Mocanu, critic de arta si curator.

Trama AFISULUI trebuie sa fie inovatoare, captivanta, in ton cu programul editorial sustinut de Editura Herald si respectand conceptul editiei de anul acesta al campaniei “Te asteptam in librarie!”, ce se va desfasura in perioada 01 august – 01 noiembrie 2012 in peste 130 de librarii din toata tara.

Paginile create pentru CATALOG trebuie sa fie in consonanta cu linia de design a afisului si cu directia conceptuala a campaniei “Te asteptam in librarie!”. Tema editiei de anul acesta graviteaza in jurul urmatoarelor concepte: “Citeste si calatoreste”/”Travellogue initiatic”/”Calatorie in tara dinauntru”/”Road Trip initiatic”.

Formatul afisului trebuie sa fie 50x70cm, iar al catalogului – format inchis 11x16cm / format deschis 22x16cm, nr. de pagini: coperti + 2 pagini interioare.

Proiectul participant la concurs trebuie prezentat initial in format JPG (Afisul) si PDF (Catalogul), iar ulterior, dupa premiere, in format editabil la rezolutie de tipar. Proiectele participante trebuie trimise pe adresa igor@edituraherald.ro

Juriul format din boardul editorial al Editurii Herald va analiza proiectele trimise pana pe data de 20 mai 2012 si va desemna castigatorul premiului pe data de 23 mai pe site-ul www.teasteptaminlibrarie.ro.

In plus, absolut toate proiectele inscrise la concurs vor fi publicate pe contul de Facebook al Editurii, intr-un album creat pentru acest eveniment, iar imaginea care strange numarul cel mai mare de aprecieri (LIKE), va primi Premiul Clubului Cititorilor Herald, care consta intr-un pachet de 7 carti la alegere din portofoliul Editurii Herald.

Extras din comunicatul Editurii Herald

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *