“Romania desteapta”, episodul 2: Columbia, Cambridge, London School of Economics

Dupa Harvard si Oxford, in seria de reportaje a Irinei Pacurariu “Romania desteapta” de la TVR 1 descoperiti romanii de la Columbia, universitatea cu cele mai multe premii Nobel, dar faceti cunostinta si cu cei care studiaza/predau la Cambridge si London School of Economics, luni, 7 mai, incepand cu ora 21.00.

“La Scoala de Arta a celebrei universitati Columbia este profesor si regizorul Andrei Serban, cel care va povesti in premiera cum a descoperit-o pe Merryl Streep si cum a dat examenul de profesor la New York pe Coasta de Azur”, dezvaluie Irina Pacurariu. In acelasi episod, telespectatorii vor afla ca unul dintre visele oricarui absolvent de Cambridge este sa aiba o vaca pe pajistea universitatii vechE de 800 de ani si ca romanii de la London School se “antreneaza” sa devina lideri in tara de unde au plecat. Dar mai mult, promit ca isi vor crea singuri oportunitatea de a fi generatia care schimba Romania.

“Romania desteapta” este cea mai noua campanie a TVR care spune povestile a zeci de studenti si profesori romani de la marile universitati ale lumii. Regulile, grilele de selectie la aceste universitati, dar mai ales succesul unor romani care au studiat sau continua sa lucreze in universitati precum Harvard, Princeton, Yale, Stanford, Berkelay, King‘s College, MIT, Sorbona, Heidelberg, Columbia University, Cambridge, Oxford, cele doua mari universitati din Germania – Ludwig Maximilian si Universitatea Tehnica, dar si London School of Economics au fost adunate de Irina Pacurariu in cinci editii de cate o ora fiecare. TVR 1 difuzeaza reportajele Romania desteapta in fiecare luni de la ora 21.00.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.