“The Temptress” – documentar, fictiune, animatie?

Studioul de animatie, efecte vizuale si postproductie DSG, cel care a realizat animatia filmului “Crulic – Drumul spre dincolo”, de Anca Damian, termina in curand lucrul la “The Temptress”, un proiect inedit in Romania, o combinatie originala de documentar, fictiune si animatie. Regia ii apartine cineastului irlandez David Kinsella, iar animatia a fost creata de Dan Panaitescu, anunta un comunicat al studioului.

“The Temptress” (titlu de lucru “Child of Two Lands”) este un mediumetraj de circa 30-35 de minute care aduce in discutie problema inadaptarii a doua imigrante de culoare, mama si fiica, provenite din Sudan si stabilite in Norvegia. Povestea celor doua serveste insa si ca pretext pentru relatarea unei legende africane pline de mister si cruzime, a unei leoaice care pleaca in lume in cautarea celui mai frumos barbat, devorandu-i in drumul ei pe cei pe care-i intalneste.

Filmul combina imaginile documentare cu tribul sudanez Dinka cu cele filmate in Norvegia, cu protagonistele, si cu animatie, care apare fie sub forma de insertii in secventele filmate, fie ca scene separate create exclusiv in studio. Ponderea imagini filmate/animatie este de aproximativ 50%-50%. Scenariul este semnat de Klaas Bense, editorul filmului este Serban Georgescu, de la studioul Kolectiv Romania, iar de sunet se ocupa Alex Claude.

“Pentru noi este un proiect foarte ofertant din punct de vedere creativ. Am fost implicati inca din fazele incipiente, de la storyboard si am lucrat apoi la partea de look development si character design. Animatia este creata in tehnica 2D cadru cu cadru, realizata exclusiv pe computer. In final vom avea peste 15 minute de animatie, in majoritatea scenelor fiind vorba despre animatie de personaj. In afara de personaje, s-au mai animat animale, fluide, efecte si foarte mult sange”, explica animatorul Dan Panaitescu.
Secvente din film pot fi vizionate, in avanpremiera, dupa un click aici.

DSG este un studio de animatie, efecte vizuale (VFX) si postproductie infiintat in 2004 si recunoscut deja pe piata romaneasca de film si publicitate. Are in portofoliu numeroase reclame si lungmetraje si a realizat o serie de efecte vizuale complexe pentru “Undeva la Palilula”, primul film al lui Silviu Purcarete, “Despre oameni si melci”, de Tudor Giurgiu, si “Dupa dealuri”, in regia lui Cristian Mungiu. Urmatorul proiect al studioului este un scurtmetraj de animatie.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.