Mircea Vintila si Jul Baldovin au cantat pentru pacatosi

Pentru ca exista alte sonoritati care ma atrag mai mult, n-am mai fost de multa vreme la un concert de folk. Insa pe 16 mai am ajuns (pentru prima oara) in Sinner’s Club, unde aveau concert Mircea Vintila – pe care il stie toata lumea, nu doar fanii folkului – si Jul Baldovin, de care pana la data respectiva auzisem, dar pe care nu avusesem bucuria de a-l asculta live.

Concertul era programat la ora 20.00, insa pe la 20.15 inca nu ajunsese toata lumea care facuse rezervare, spre supararea amfitrionului Eugen Avram. E adevarat, publicul bucurestean e obisnuit sa intarzie, dar aceasta obisnuinta a fost creata cumva chiar de catre organizatorii de concerte, care una scriu pe afis si alta iti servesc la fata locului.

In cele din urma, la 20.30 a urcat pe scena Jul Baldovin si a cantat o serie de piese instrumentale (“Back in the 50’s”, “Borsalino”, “Dracula’s Friends”, “Thinking of You”), dupa care alaturi de el a luat loc pe scaunul pregatit si Mircea Vintila, care ne-a povestit despre “Un om pe niste scari”, despre “Constantin si Veronica” si despre “Lordul John” si ne-a aratat cum este “Pamantul deocamdata”. “Remember”, “Proverbe” si “Plapuma” au completat playlistul primei parti. In pauza dintre cantari, mi-am exprimat – catre amicul alaturi de care stateam – admiratia fata de stilul de a canta al lui “Juliano”, pe care atunci il auzeam pentru prima data, precum si fata de atmosfera de petrecere si de prietenie pe care cei doi artisti au reusit sa o creeeze.

Pentru aceasta a doua parte, Jul ne-a anuntat ca, pe langa chitara din dotare, se va ajuta putin de negative, dupa care ne-a cantat cinci piese, folosindu-se de aceasta data si de voce: “Acasa”, “Marginea pamantului”, “Nu-i nimic (Dar…nimic!)”, “Vals pe mari” si “Frumoasa-i” – pe versurile lui Eminescu. Mircea Vintila i s-a alaturat apoi pe scena pentru cantece de demult imbinate cu unele ceva mai noi, printre care s-au numarat “Madama”, “Cardio”, “Hanul lui Manuc”, “Popa Nan”, “Noros Cecer”, “Laptaria” sau “Miruna”.

Pe 23 mai, seria de concerte intitulata Folk Nights by Gorby (din care a facut parte si concertul de miercuri seara) implineste doi ani de cand se produce in Sinner’s club, drept pentru care sunteti asteptati la marea petrecere. 🙂

[album: https://www.4arte.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/JBMV/]

Share

2 thoughts on “Mircea Vintila si Jul Baldovin au cantat pentru pacatosi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *