Filmul “Fratii de cruce” va rula in premiera mondiala la TIFF Sibiu

O drama de razboi filmata anul trecut la Sibiu, “Fratii de cruce”/”Blutsbrüder teilen alles”, va fi prezentata in premiera mondiala pe 13 iunie, in deschiderea TIFF Sibiu 2012. Filmul regizat de Wolfram Paulus va avea prima proiectie cu public in Piata Mare din oras, de la ora 22.00.

“Fratii de cruce” este povestea a doi prieteni, Ferry si Alex, pe care razboiul ii pune la incercare. In 1944, in orasele germane incep evacuarile masive ale populatiei, insa cei doi adolescenti refuza sa plece odata cu ceilalti. In cele din urma, se inscriu intr-un program pentru tinerii hitleristi in care vor afla, pentru prima data, ce inseamna doctrina nazista. Mai ales atunci cand Alex descopera ca are origini evreiesti.

Productia romano-austriaca ii are pe afis pe tinerii Lorenz Willkomm si Johannes Nussbaum, alaturi de renumitii actori germani Susanne Lothar si Udo Samel. In distributie figureaza si actorii romani Daniela Nane, Adrian Ancuta, Rudy Rosenfeld, Monica Ghiuta, Ciprian Chirita, Catalin Adrian Iova, Andrei Voicu.

Filmarile au avut loc la Sibiu si Bucuresti, in vara lui 2011. Imaginea este semnata de Tudor Mircea. “Fratii de cruce” este o productie SK-Film-und Fernsehproduktions-gesellschaft m.b.H., realizata in coproductie cu Libra Film Productions si Pinguin Film GmbH.

TIFF Sibiu 2012 este un eveniment organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc – APFR, cu sprijinul Primariei Sibiu si al Casei de Cultura a municipiului Sibiu.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.