Bilantul editurii Curtea Veche dupa Bookfest 2012

Cele mai importante edituri din Romania au fost prezente la cea de-a VII-a editie a Salonului de Carte Bookfest, care a avut loc la Romexpo Bucuresti intre 30 mai si 3 iunie. La finalul targului, organizatorii anunta un numar de vizitatori mai mare decat in 2011, iar Curtea Veche Publishing estimeaza o crestere a vanzarilor cu 15% fata de editia trecuta. Titlurile atractive, preturile cu pana la 50% mai mici, tombola cu premii, dar si prilejuirea intalnirii publicului cu cei mai indragiti autori par a fi cheia succesului editurii la Bookfest 2012.

Cele mai cautate titluri la Curtea Veche Publishing au fost “Jamie, ministrul hranei sanatoase” de Jamie Oliver, “Eu si Timpul. Viata, vocatie, viziune” de Margareta Paslaru, urmate de volumul doctorului nutritionist Mihaela Bilic, “Sanatatea are gust”, aflat in continuare intre preferintele romanilor, si “Anul Regelui” de ASR Principele Radu al Romaniei. Atentia cumparatorilor s-a indreptat, de asemenea, inspre cartile de dezvoltare personala si profesionala, beletristica, titlurile de sanatate sau gastronomie.

In cele cinci zile ale targului de carte, Curtea Veche Publishing a adus multe titluri noi, cum ar fi “Viscolul” de Vladimir Sorokin si “Prieten drag, tovaras al raposatului”, doua dintre cele mai bune volume de literatura rusa contemporana; “Eu si Timpul. Viata, vocatie, viziune” de Margareta Paslaru, “Jamie, ministrul hranei sanatoase” de Jamie Oliver sau “In adancul sufletului” de Gary Zukav si Linda Francis, primul titlu din colectia “EZO”, au fost alte titluri noi. Prin volumul “In apararea pietelor”, scris de consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, Curtea Veche Publishing continua sa amplifice vocile specialistilor romani din diferite domenii.

Opt lansari de carte si patru sesiuni de autografe i-au adus la standul editurii in aceste zile pe Margareta Paslaru, Mihaela Bilic, Lucian Croitoru, Eugen Simion, Zoltán Rostás, Gheorghe Schwartz, Teodor Baconschi, alaturi de multi alti scriitori, dar si critici literari importanti.

Reducerile de pret, intre 15 si 50%, i-au atras pe vizitatori la standul editurii, alaturi de tombola cu 33 de premii constand in pachete formate din carti, dar si produse si servicii ce completeaza temele cartilor cu o experienta pe masura: degustari de vin, vouchere pentru o seara relaxanta la o ceainarie, vizionarea ecranizarilor unor carti, participarea la cursuri de specialitate, abonamente la reviste.

Atmosfera creata la standul editurii Curtea Veche a fost si de aceasta data apreciata de public, care a fost atras de spatiul luminos, decorat cu tablouri reprezentand cele mai frumoase coperte ale cartilor noi, dar si de proiectul “Cititori de Curtea Veche”, care se prelungeste in mediul online, prin albumul cu acelasi nume de pe pagina de Facebook Curtea Veche Publishing.

Proiectul “Cititori de Curtea Veche” demonstreaza preocuparea din ce in ce mai mare a editurii pentru crearea unui spatiu de intalnire cu cititorii prin social media. Blogul editurii, curteaveche.wordpress.com, este in acest moment primul blog al unei edituri din Romania, aflat intre primele 100 din 63.000 de bloguri din tara, conform zelist.ro, iar editura isi propune sa interactioneze cu din ce in ce mai multi cititori prin conturile pe retelele sociale (Facebook, Twitter).

Comunicat Curtea Veche

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.