Lenny Kravitz aduce “Black and White America” si in Romania

Aflat in plin turneu international de promovare a noului sau album, BLACK AND WHITE AMERICA, energicul artist newyorkez LENNY KRAVITZ vine pentru a doua oara la Bucuresti, anunta un comunicat Gala PR. Concertul americanului se va desfasura in Piata Constitutiei pe 28 septembrie 2012, incepand cu ora 20.00.

Pentru cel de-al noualea sau album, LENNY KRAVITZ a cautat inspiratie aproape de casa. In fapt, spiritul albumului Black And White America vine din locuri unde muzica acestui material s-a si nascut – de la mici comunitati din Bahamas pana la strazile marelui Paris. Inspirat de aceste locuri si in calitate de cetatean al acestei planete, compozitorul a scris primele cantece dupa o pauza de trei ani, iar ele au devenit imediat cea mai intima colectie de melodii din cariera sa. “Fara indoiala, mediul mi-a oferit mult ajutor in procesul de creatie”, spune muzicianul.

Albumul “Black And White America” este primul lansat la Atlantic Records/Roadrunner Records si primul dupa cel din 2008, “It Is Time For A Love Revolution”, care a marcat cel mai de succes debut al lui KRAVITZ in topuri. Nu intreg materialul are o incarcatura mistica. Unele piese au origini cat se poate de pamantesti.

“O mare parte din acest album este influentata de muzica pe care o ascultam cand eram in scoala sau in liceu”, spune KRAVITZ. “Soul, R&B, trupe ca Earth, Wind and Fire, productii marca Quincy Jones ca Brothers Johnson – astea erau albumele care m-au invatat multe despre productia muzicala si cum sa aranjez piesele”, adauga muzicianul.

Din punct de vedere muzical, “Black And White America” este mai degraba un album funk, dar forta chitarei din spatele vechilor hituri “Fly Away” si “Are You Gonna Go My Way” nu a intors deloc spatele rockului. Astfel, piese ca “Rock Star City Life” si primul extras pe single, “Stand”, dau albumului o doza solida de riff-uri de chitara.

Aflat mult timp in pauza de creatie, KRAVITZ este acum dornic sa duca Black And White America in turneu. “Sa cant noile piese va fi o experienta deosebita”, spune KRAVITZ. “Am o trupa extraordinara, inclusiv un grup de instrumente de suflat si solisti. O sa ne-auzim destul de tare”, spune el razand.

Biletele pentru concertul lui Lenny Kravitz de la Bucuresti se gasesc in Reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, DOMO, librariile Humanitas, Carturesti si pe www.eventim.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.