Vreti sa tineti “Dieta iubitoarelor de ciocolata”?

Editura Allfa si Carole Matthews ne recomanda sa incercam “Dieta iubitoarelor de ciocolata”. Insa, desi titlul are o rezonanta si o aroma ademenitoare, romanul scriitoarei britanice nu propune un regim alimentar ideal bazat pe consumul excesiv de ciocolata, ci spune povestile a patru femei unite la bine si la rau de pasiunea pentru controversatul aliment.

Situat in topul literaturii pentru femei, bestseller-ul “Dieta iubitoarelor de ciocolata” continua povestea lansata in “Clubul iubitoarelor de ciocolata”, roman al britanicei Carole Matthews, publicat tot de Editura Allfa in 2011. Folosind un tipar deja consacrat, care ne trimite cu gandul fie la “cvartetul” din “Sex and the City”, fie la “Cei trei muschetari” (tot patru, de fapt), scriitoarea isi invita cititoarele la o noua lectura spumoasa. Din aceasta nu vor lipsi momentele comice, dar nici cele dramatice, iar toate vor fi asezonate, desigur, cu multa multa ciocolata.

Cele patru protagoniste sunt surprinse dupa sarbatorile de iarna, decise sa tina o dieta dupa ce si-au infruntat problemele si emotiile mancand cantitati impresionante din dulcele cu continut de cacao. Dar dependenta de ciocolata nu se lasa combatuta usor, cu atat mai mult cu cat locul de intalnire al femeilor este un magazin de delicatese numit “Paradisul Ciocolatei” si detinut de cuplul de gay Tristan si Clive. Iar cand povestile personale ale lui Lucy, Chantal, Autumn si Nadia se condimenteaza cu evenimente dezastruoase, refugiul ideal este, cine alta daca nu ciocolata – drogul suprem.

Fiecare dintre femeile insufletite de Carole Matthews – si inspirate din experiente prin care ea insasi marturiseste ca a trecut – traieste o drama. Fiecare are propria poveste de iubire sau dezamagire mai mult sau mai putin intensa. Cu toate acestea, ele sunt impreuna la bine si la greu, ajutandu-se si consolandu-se una pe cealalta sau imbiindu-se cu ciocolata, in asteptarea intrigii tesute de autoare. Actiunea explodeaza abia in ultima parte a romanului. Povestea despre si pentru femei se transforma intr-una politista cu gangsteri si multi bani. Insa gandul la ciocolata le insoteste pe cele patru ca un leit-motiv si le ajuta sa treaca prin situatii limita de la livrarea unei genti cu droguri unor indivizi periculosi pana la disparitia iubitului uneia dintre ele chiar in ziua nuntii.

“O sa trecem si peste asta daca avem suficienta ciocolata!” sau “Cine spune ca banii n-aduc fericirea inseamna ca nu i-a cheltuit pe ciocolata!” sunt doar cateva dintre vorbele de duh cu care se incurajeaza intre ele iubitoarele de ciocolata in calatoria spre finalul siropos – Pardon, ciocolatos! – ales de data aceasta de scriitoare. Cu siguranta vor reveni cu aventuri delicioase, insa pana atunci, puteti savura “dieta” aici.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.