Cautatorii de povesti: eveniment interactiv de jurnalism narativ

Scoala de Arte si Maniere va invita sa participati la evenimentul Cautatorii de povesti: eveniment interactiv de jurnalism narativ (14-16 ani), sustinut de Ana Maria Ciobanu, redactor colaborator la Tabu si Decat o Revista si redactor sef la revista pentru copii Lilliput, in data de 16 iunie, de la ora 11.00.

Atelierul propune o varianta relaxanta si distractiva de a invata cum sa descoperim povestile adevarate din jurul nostru. Pe parcursul a trei ore, cursantii vor invata ce inseamna o poveste adevarata, la ce ne foloseste si cum putem ajunge la ea.

Dupa o introducere teoretica bazata pe elementele unei povesti (scene, personaje, cronologie, actiune) si pe tehnici de scriere creativa ca “show don’t tell”, participantii vor putea analiza o serie de exemple extrase din diferite povesti adevarate publicate in presa.

In cea de-a doua jumatate a cursului, pe baza unui formular predefinit, fiecare cursant va porni in cautarea unor raspunsuri care s-ar putea transforma in povesti adevarate. Pana la finalul atelierului, fiecare participant va realiza fragmente de povesti adevarate, cu ajutorul carora va creiona personaje si intamplari reale, in urma exercitiilor de observatie si de intervievare.

Costul atelierului este de 25 de lei.
Locatie: Fundatia Calea Victoriei, Str. Caimatei, nr. 20, etaj 3 (harta)
Inscriere la diana@victoriei.ro
Informatii la 0735.863.845

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.