Balet si opera la Grand Cinema Digiplex

Grand Cinema Digiplex din Baneasa Shopping City pregateste pentru a doua jumatate a lunii iunie inca doua spectacole culturale. Pe 24 iunie, baletul “Raymonda” va fi transmis live in sala de cinematograf, iar pe 30 iunie Grand Cinema Digiplex va proiecta in format HD “Opera On Ice”, anunta comunicatul oficial.

Duminica, 24 iunie, de la ora 17.45, balerinii de la faimosul Teatru Balshoi din Moscova vor da viata unei povesti de dragoste in “Raymonda”. Pe muzica exotica a lui Alexander Glazunov, spectacolul a avut premiera absoluta in 1898, in St. Petersburg. Opera reediteaza lupta dintre bine si rau, prin prisma rivalitatii dintre cavalerul cruciat Jean de Brienne, iubitul Raymondei, si seicul sarazin Abderahman, concurenti la mana tinerei. Frumoasa Raymonda, indragostita de De Brienne, plecat la razboi, incearca sa faca fata cu diplomatie avansurilor seicului.

“Opera On Ice” reuneste o serie de capodopere ale muzicii clasice, pe ale caror acorduri danseaza mai multe personalitati din lumea patinajului. Spectacolul programat pe 30 iunie, de la ora 15.00, include arii din 12 opere celebre: Don Giovanni, Aida, Carmen, Romeo si Juliet, Turandot, Tosca, La Traviata, Rigoletto, Nabucco, William Tell, L’Elisir d’Amore si Gianni Schicchi.

La succesul spectacolului din Arena di Verona contribuie si orchestra, formata din peste 200 de muzicieni. Printre artistii ghetii se numara Carolina Kostner, considerata cea mai buna patinatoare din lume, si campionii olimpici Stéphane Lambiel, Qing Pang si Jian Tong (Vancouver 2010), Tatiana Totmianina si Maxim Marinin (Torino 2006).

Iubitorii genului clasic vor beneficia la Grand Cinema Digiplex de un spatiu elegant, echipat cu tehnologii de ultima generatie in materie de proiectie si sunet, iar locatia este perfecta pentru vizionarea acestor spectacole.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.