Templierii s-au intors in gasca pe Strada Fictiunii

Ii mai tineti minte pe cei trei cavaleri de pe Strada Fictiunii, care ne-au facut sa radem ca nebunii anul trecut? Ei bine, Pista Massy, Kremvurst von Schlitz si Berila Vlahul se intorc in volumul al doilea al sagai care probabil o sa devina – “Nepovestitele trairi ale templierilor romani – Cartea a doua”, imaginata cu mare talent, inteligenta si umor de catre Adrian Voicu.

Daca v-ati intristat cand s-a terminat primul volum, e timpul ca toata lumea sa se inveseleasca pentru ca Adrian Voicu a lansat nu mai departe de Bookfest 2012 cel de-al doilea volum care cuprinde aventurile celor trei templieri sariti de pe fix. Cu onoarea si curajul la purtator, cum ii stiti, cei trei fac o noua incursiune prin istoria si mitologia romanilor, intalnind-o pana si pe Baba Dochia, cu tot cu oile din dotare!

Pasii ii vor purta insa si pe meleaguri indepartate, unde vor pune mana pe lampa (incluzand si Duhul) lui Aladin, pe covorul fermecat si pe… spatele unor camile care ii vor face sa duca dorul cailor pe care ii detineau de-o vesnicie “pe persoana fizica”, Dizal, Logun si Moghior.

Vechi personaje vor rasari surprinzator (sau nu) in paginile recentului volum semnat Adrian Voicu, pentru ca nu stiu voi, dar eu nu-mi puteam inchipui aceasta carte fara “imputitul” Flatule de Bara, fara fratii Rectiliniu si Curbiliniu sau fara Mitocainne si Grobienne. Evident, lor li se vor adauga o liota de nou-veniti, botezati si ei cu nume unul si unul: Kur Khan, Sthyu Bei, Ali Ment, Ulan Abator, Mao Tzel Bun, Epilatus din Pont si multi altii.

O carte documentata serios, din care nu lipsesc nici farmecul povestii, nici umorul, nici asocierile nebanuite de cuvinte, “Nepovestitele trairi ale templierilor romani – Cartea a doua” o sa va tina in priza, o sa va amuze, o sa va faca chiar sa uitati sa coborati din metrou daca nu stati bine cu atentia distributiva. Ce e sigur e ca n-o sa va para rau pentru timpul consumat citind-o. 🙂

Autorul, care e un tip tare de treaba, poate fi gasit de catre cei care vor sa-l ia la un pahar de vorba atat pe site-ul personal cat si pe pagina sa de Facebook.

Share

2 thoughts on “Templierii s-au intors in gasca pe Strada Fictiunii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *