Inca un premiu pentru “Superman, Spiderman sau Batman”

“Superman, Spiderman sau Batman”, in regia lui Tudor Giurgiu, a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la KALIBER35 Munich International Short Film Festival. Premiul consta in pelicula Kodak pentru urmatorul proiect al regizorului, precum si un software marca Xpert-Design.

In competitia festivalului de la Munchen au fost selectate 35 de filme de scurt metraj din 25 de tari. Acestea au fost prezentate in cadrul unor sectiuni tematice inspirate de cinci arome. “Superman, Spiderman sau Batman” a fost prezentat in sectiunea “Dulce”.

“Superman, Spiderman sau Batman” spune povestea lui Aron, un baietel de 5 ani, care, impreuna cu tatal sau acoperit de griji, porneste intr-o dimineata pe un drum la capatul caruia doreste, asemenea eroilor din benzile desenate, sa-si salveze mama bolnava de inima.

Scurtmetrajul a fost filmat in intregime in Cluj Napoca, in locatii din cartierele Gheorgheni, Grigorescu sau la Spitalul de Recuperare, cu o echipa locala, din care ii amintim pe actorii Bogdan Zsolt, Cornel Raileanu, Elena Ivanca, Ovidiu Crisan, Maria Seles, Adriana Bailescu si, eroul filmului, copilul Aaron Serban.

Scenariul a fost scris de Doru Lupeanu, cunoscut si pentru scenariul scurtmetrajului “Fata galbena care rade”, in regia lui Constantin Popescu.

Operatorul filmului este Adrian Silisteanu, colaborator constant al regizorului Adrian Sitaru, monteurul filmului este Eugen Kelemen, castingul a fost asigurat de Kokino (Levente Molnar), care a colaborat si la filmul “Morgen”, iar producatorul executiv este Bogdan Craciun. Postproductia s-a desfasurat in studiourile Chainsaw Europe.

“Superman, Spiderman sau Batman” a castigat, in aprilie 2012, premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de fictiune (in valoare de 2.500$) la cea de-a 20-a editie a Aspen Shortfest, unul din cele mai prestigiose festivaluri de scurtmetraj din SUA. Premiul obtinut la Aspen Shortfest confera filmului “Superman, Spiderman sau Batman” eligibilitatea pentru procesul de nominalizari la Premiile Oscar, categoria Live Action Short Film.

Tot la Aspen Shortfest Superman, Spiderman sau Batman a fost distins cu BAFTA L.A Short Film Prize, juriul BAFTA apreciind scurtmetrajul ca fiind “superb filmat si bine jucat, emotiile fiind surprinse cu sensibilitate”.

In octombrie 2011, “Superman, Spiderman sau Batman” a castigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european la cea de-a 56-a editie a Festivalului International de Film de la Valladolid. Premiul consta in 2.000 de euro si in nominalizarea filmului intre cele 15 scurtmetraje care vor concura la Premiile Academiei Europene de Film 2012.

Scurtmetrajul “Superman Spiderman sau Batman” este o productie Libra Film Productions, este co-finantat de Centrul National al Cinematografiei, Zenith Media si realizat cu sprijinul Digital Cube.

Comunicat Libra Film

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.