Cum a ajuns Spider-Man sa fie Spider-Man

Pe 13 iulie am fost prezenti, gratie invitatiei primite de la InterComFilm, la premiera thriller-ului fantasy “Uimitorul Om-Paianjen/The Amazing Spider-Man”, filmul care il readuce in atentia cinefililor pe Peter Parker. Regia ii apartine lui Marc Webb, iar noul Spider-Man este Andrew Garfield (“The Social Network”, “Never Let Me Go”).

Supereroul de la Marvel Comics revine pe marile ecrane cu povestea de dinainte de a ajunge Spider-Man, respectiv de la inceputurile lui ca individ cu puteri iesite din comun. Parintii sai au disparut fara urma intr-o seara, lasandu-l pe micul Peter in grija unchiului Ben si a matusii May, care il cresc cu grija pana cand ajunge un licean destept si cuminte, macinat insa de intrebari legate de faptul ca a fost parasit de ai lui. Insa odata ce descopera o servieta veche apartinand tatalui sau, care il conduce catre vechiul partener de laborator al acestuia, Dr. Curt Connors, viata lui Peter ia o turnura incredibila.

Asa aflam in ce circumstante a ajuns Spider-Man sa fie ceea ce este, adica un soi de mutant cu chip de om, dar cu puteri fizice si intelectuale augmentate, care lucreaza in folosul comunitatii, dand de furca nu doar infractorilor, care mor de frica lui, ci si politiei, care il percepe ca pe un nelegiuit. Incurcatura e cu atat mai mare cu cat Peter peste zi/Spider-Man peste noapte este indragostit lulea chiar de fata capitanului de politie Stacy, care il vaneaza cu toti oamenii sai.

Suspansul nu lipseste din film, povestea romantica nu lipseste nici ea, umorul este si el prezent, dar nici tragedia nu este taiata de pe lista. Totusi, nu cred ca era nevoie chiar de 136 de minute de pelicula pentru a surprinde toate cele de mai sus, pentru ca indiferent de cat de multe lucruri bune sau rele s-ar fi intamplat de-a lungul actiunii, stiam cu totii ca finalul va fi unul daca nu neaparat fericit, macar unul care va pastra vie speranta.

Oricum, lasand la o parte lungimea usor deranjanta a filmului, mi-a placut foarte mult de noul Spider-Man, Andrew Garfield punand in acest rol dozele potrivite de inocenta, istetime, curaj si bun-simt care sa faca din Peter/Spider-Man un adolescent de care la fel de adolescenta Gwen sa se indragosteasca pana peste cap, pe care matusa May si unchiul Ben sa il iubeasca din suflet, ca si cum ar fi fost fiul lor natural si pe care comunitatea sa il aprecieze ca pe un “legiuitor” neconventional.

Sigur ca Stan Lee de la Marvel, creatorul acestor supereroi, nu s-a putut abtine nici in acest film de la o aparitie fulgeratoare, astfel incat l-am putut vedea pentru cateva secunde in rolul pasnicului bibliotecar de la liceul lui Peter, care aranja niste carti cu castile pe urechi, in timp ce in spatele lui se dadea o lupta pe viata si pe moarte intre Spider-Man si The Lizard.

Filmul este 3D, asa ca o sa traiti mai intens salturile peste cladiri ale lui Spider-Man si luptele cu The Lizard si la un moment dat o sa va feriti automat de “sfoara” din panza de paianjen pe care eroul nostru pare ca ne-o arunca drept in ochi. 🙂 Pentru o idee mai clara asupra productiei, aveti mai jos trailer-ul:

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.