“Dom Juan”-ul lui Molière este reprezentat la ArCuB

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti – prezinta spectacolul DOM JUAN de Jean de Molière pe 29 si 30 septembrie 2012, de la ora 19.00 la sala ArCuB. Durata spectacolului este de 1 ora si 50 de minute, fara pauza.

Mai mult de 3000 de opere teatrale si muzicale au adus pe scena mitul lui Don Juan. Molière, Mozart, Byron, Puskin, Shaw, Kierkegaard, Max Frisch, Strauss sau Montherland i-au conferit un statut canonic. In montarea lui Victor Ioan Frunza, Don Juan este omul care nu admite ordinea prestabilita a lumii iar istoria seducatorului prin excelenta este asociata unei policromii tematice: tradarea, destinul, moartea, banii, paternitatea si batranetea.

Pe langa punerea in scena a celebrului mit, spectacolul reprezinta si un experiment vizand reabilitarea valorilor breslei teatrale, dezvoltarea artei actorului si a relatiei dintre Teatru si Cetate. Montarea piesei “Dom Juan” s-a derulat in paralel cu o cercetare asupra policromiei intrepretative; spectacolul are trei versiuni distincte, cu distributii multiple iar spectatorii vor putea vedea trei viziuni diferite asupra rolului Dom Juan, datorate actorilor George Costin, Adrian Nicolae si Alexandru Ion; doua interpretari radical diferentiate ale personajului Sganarelle, realizate de Sorin Miron si George Costin. Rolul Pierrot, de asemenea, in trei interpretari distincte: Vlad Purdel, Adrian Nicolae si Sorin Miron. “Victimele” lui Dom Juan – Charlotte, Mathurine si Dona Elvire – au si ele cate doua interpretari, aduse in scena de Nicoleta Hancu si Sabina Branduse. Actorul Marius Bodochi are o aparitie speciala in rolul Dom Louis, tatal lui Dom Juan.

Decorul si costumele: ADRIANA GRAND
Directia de scena: VICTOR IOAN FRUNZA

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batiste nr. 14).
Pret: 35,00 lei (Categoria I) si de 26,50 lei (Categoria II). Elevii si studentii care se prezinta la Casa de bilete ArCuB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 15,90 lei.

Comunicat ArCuB

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.