Capitala se pregateste de B-FIT in the Street!

Intre 13 si 16 septembrie, ArCuB va invita la cea de-a patra editie a Festivalului International de Teatru de Strada B-FIT in the Street!. Timp de patru zile, spectacolele de teatru de strada vor avea loc in Piata Constitutiei, Piata George Enescu, Parcul Coltea, Piata 21 decembrie 1989 (Fantana de la Universitatea de Arhitectura), Piata Unirii, Centrul Istoric si pe toate bulevardele centrale.

Peste 20 de trupe din sapte tari (Franta, Olanda, Spania, Elvetia, Belgia, Germania si Romania) vor oferi bucurestenilor spectacole atractive si interactive. Acest eveniment aduce o atmosfera feerica in Capitala si transforma centrul orasului intr-un univers colorat, in care artistii jongleaza cu artele cele mai diverse pentru a oferi spectatorilor un amestec surprinzator de emotii si reflectii. Prin reprezentatiile lor, actorii incearca sa interactioneze cu publicul, modificand raporturile dintre spatiu, ritm si receptare.

Vedetele evenimentului vin din Spania.

Celebra companie VOALA, compusa dintr-un grup de artisti specializati in arta vizuala experimentala, aduce la Bucuresti productia Muare – un show de acrobatie aeriana care combina in mod inedit miscari corporale si tehnologie ultramoderna, in cadrul unui concept artistic de mare impact vizual. Acompaniati de o muzica originala, acesti artisti ai aerului deseneaza cu trupurile lor imagini de neuitat.

LA FURA DELS BAUS, o legenda a teatrului de strada, cu o experienta de peste 30 de ani si 50 de premii castigate, va prezenta duminica 16 septembrie in Piata Constitutiei, The Hidden City/The Giant and the Angel spectacol inspirat din arhitectura si spiritul orasului Bucuresti. Show-ul combina efecte pirotehnice cu acrobatii aeriene surprinzatoare.

Sambata, 15 septembrie si duminica, 16 septembrie de la ora 21.30 puteti urmari in Piata Constitutiei doua productii spectaculoase: Muare si The Hidden City/The Giant and the Angel.

La acesta editie va fi prezent si inegalabilul DAVID MORENO cu spectacolul Floten Tecles. Artistul canta la mai multe instrumente fiind suspendat la sase metri inaltime impreuna cu pianul sau. Capacul pianului cu coada devine un ecran de cinema, pe care se proiecteaza imagini de poveste. Muzica, teatru, film, toate sunt reunite intr-un spectacol plin de poezie si umor.

Compania spaniola CIRCO DELICIA da nastere spectacolelor sale cu o dragoste speciala pentru disciplinele care unesc aerul cu muzica, teatrul, pictura, dansul si proiectiile. Arbolar Arvolar, productia prezentata la Bucuresti creeaza spatii largi si dinamice cu o naturalete greu de egalat.

Acestor artisti li se adauga multi altii, care vor impanzi tot centrul orasului, de la Piata Unirii la Piata Romana, din Piata George Enescu pana in Piata Constitutiei: Antagon (Germania), Senza Tempo (Spania), Cie entre terre et ciel (Franta), Les Snob (Franta), Aromatic Company (Elvetia), Teater Tol (Belgia), Les Geants du Sud (Franta), Planet pas net (Franta), Het Mobiele Naaiatelier (Olanda), Sam Shine (Olanda), Les Clandestines (Franta), Cirquet Confetti (Spania), Les Enjoliveurs (Franta), Popol (Franta).

Romania este reprezentata de trupa de acrobati XTREME PROJECT cu spectacolul Turnul vertical si de Parada Scolilor de Samba din Bucuresti, care va avea loc sambata 15 septembrie si duminica 16 septembrie de la ora 20.30 pe traseul PiataUnirii – Piata Constitutiei.

B-FIT in the Street! Acesta este mai mult decat indemnul pentru a fi in forma maxima din punct de vedere cultural. Este denumirea unui festivalul plin de culoare, de care tuturor ne-a fost dor. Vor fi in Bucuresti trupe mari si mici, spectacole nemaivazute reunite pentru dumneavoastra in 6 locatii din capitala.

Nu lipsiti asadar de la cel mai spectaculos eveniment marca ArCuB, pe care Primaria Municipiului Bucuresti vi-l ofera la inceputul Zilelor Bucurestiului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *