Avram Iancu este sarbatorit la Serbarile Nationale Tebea 2012

Pe 9 septembrie 2012, pe dealurile Tebei vor rasuna din nou cantecele romanilor care au insotit istoria neamului nostru. In direct la TVR 1 si TVR International, de la ora 14.30, Iuliana Tudor prezinta spectacolul folcloric de la Tebea, din cadrul Serbarilor Nationale Tebea 2012, inchinate memoriei lui Avram Iancu, anunta un comunicat al TVR.

“La celebrul gorun se organizeaza anual o mare sarbatoare. Mii de oameni se aduna la Tebea pentru a-l omagia pe marele nostru erou national, iar anul acesta sarbatoarea va fi una foarte mare, implinindu-se 140 de ani de la moartea lui Avram Iancu”, spune Elise Stan, producatoarea transmisiunii directe de la TVR 1 si TVR International.

Organizat de Consiliul Judetean Hunedoara si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Hunedoara, spectacolul se transmite in direct la TVR 1 si TVR International, intre orele 14.30 si 18.00, avand pe afis nume de seama ale folclorului romanesc: Nicolae Furdui Iancu, Ioan Bocsa, Veta Biris, Sava Negrean Brudascu, Mariana Deac, Mariana Anghel, Dinu Iancu Salajanu, Ionut Fulea, Alexandru Pugna, Pera Bulz, Eugen Mihaila si tinerii Ciprian Roman, Cristian Fodor, Ovidiu Homorodean, Ovidiu Olari, Bogdan Toma, precum si grupuri celebre: Corul Taranesc din Finteusu Mare, Grupul “Iza”, Grupul “Crai Nou” si Grupul de fluierasi din Petrila. Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de Orchestra de muzica populara condusa de Ionel Coza.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.