Nou la Herald: „Gandirea religioasa greaca”

Volumul „Gandirea religioasa greaca” de Murray Gilbert a aparut la Editura Herald in noua colectie intitulata ARHETIP. Scrisa sub forma unor eseuri, cartea ofera o lectura deosebit de interesanta si accesibila despre gandirea religioasa a Greciei Antice. Dupa cum marturiseste autorul, el si-a dorit sa umple spatiile neacoperite inca, zonele de penumbra, perioadele intermediare ale evolutiei gandirii religioase.

„Grecia antica are privilegiul, in acelasi timp exultant si tragic, de a incepe de foarte de jos si de a lupta, oricat de anevoie, pentru a ajunge pe culmi. Aproape ca nu exista superstitie primitiva ale carei urme indepartate sa nu poata fi gasite in Grecia. Si nu exista culme a spiritualitatii care sa nu-si aiba arhetipul sau ecoul in literatura greaca.” (Gilbert Murray)

George Gilbert Aime Murray este cunoscut in special pentru studiile sale clasice asupra culturii, religiei si mitologiei grecesti, dar si pentru realizarea unor traduceri deosebite, in versuri, ale capodoperelor teatrului grecesc antic in limba engleza.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.