Premiera Godot Cafe-Teatru: “Dublura”

Godot Cafe-Teatru va invita la premiera spectacolului “Dublura” de Petru Ionescu vineri, 5 octombrie, ora 19.00. Distributia este formata din Silvia Codreanu, Virgil Constantin si Gabriela Hamzescu, iar regia este semnata chiar de autorul textului, Petru Ionescu. Avand o bogata experienta atat ca regizor de teatru, cat si ca jurnalist, Petru Ionescu debuteaza in dramaturgie cu un text provocator despre lumea teatrului – cea pe care o cunoaste cel mai bine si pe care o expune in toata “goliciunea” ei.

Spectatorul este invitat sa asiste la o repetitie deschisa prilejuita de o schimbare de distributie in piesa “Pescarusul” de A.P. Cehov: Actrita tanara (Gabriela Hamzescu) preia rolul Nina Zarecinaia de la Actrita in varsta (Silvia Codreanu), aceasta urmand sa joace Arkadina in acelasi spectacol. Replicile cehoviene se impletesc cu “replicile” actritelor intr-un dans ametitor al furiei, milei, dragostei, ironiei si, nu in ultimul rand, al mortii. Regizorul este interpretat de Virgil Constantin.

“Dublura” este una dintre cele 11 piese de teatru scrise de Petru Ionescu, reunite intr-un volum care asteapta sa fie publicat si care va purta numele “Repetitia”. In octombrie 2011, textul a beneficiat de un spectacol–lectura la Uniunea Scriitorilor din Romania in cadrul Clubului Dramaturgilor.

Tanara generatie se afla intr-o perpetua cautare a propriei identitati, negand uneori valorile trecutului. Conflictul care se naste intre cele doua protagoniste, o falsa “lupta intre generatii” este mediat de catre regizor, care recurge la invataturile marelui Stanislavski in incercarea de a gasi “adevarul creatiei”. Vineri, 5 octombrie, la ora 19.00, Godot ii asteapta pe iubitorii teatrului la un spectacol despre dragoste, arta si moarte, avand in centru aceeasi femeie-actrita la varste diferite si barbatul-regizor care o vede Dublu…ra.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *