Cu Caragiale de la Washington la Bucuresti, pe 11 octombrie

Biblioteca Nationala a Romaniei impreuna cu Galeria Danaart Gallery continua seria de manifestari culturale dedicate anului Caragiale, printr-o expozitie de fotografie si banda desenata, care va avea loc in perioada 9-31 octombrie 2012. Imagini din piesa de teatru “O noapte furtunoasa” jucata la Washington (regia Toma Enache, actori TNB) si la Bucuresti (Teatrul Masca) alaturi de pagini din volumul “O scrisoare pierduta” in benzi desenate vor putea fi admirate la mezaninul Bbibliotecii.

Fotografiile apartin jurnalistei Madalina Corina Diaconu, Mihai Grajdeanu semnand benzile desenate, prima adaptare in benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I.L.Caragiale.

Madalina Corina Diaconu s-a nascut si a crescut in Bucuresti. Este absolventa a sectiei de Grafic Design de la Universitatea Tibiscus din Timisoara si Academia de Arta din Bucuresti. A locuit 16 ani in Washington DC, unde s-a dedicat jurnalismului, devenind corespondent de presa atat pentru ziarele din Romania, cat si pentru ziarele romanesti din SUA. In acesti ani a colaborat cu TV Chicago, Antena 1, PRO TV si Radiodifuziunea Romana. In prezent este presedinta Clubului Presei Transatlantice, reporter la Radio Romania Cultural, redactor la Radio Prodiaspora si s-a restabilit in orasul natal, Bucuresti.

“Fotografiile mele NU sunt artistice! Sunt imagini de care un jurnalist se foloseste la ilustrarea articolelor sale! Ele pot fi impartite in doua categorii: fotografii facute intentionat, atunci cand am povestea si-mi trebuie doar ilustrarea ei, si fotografii facute la inspiratie, spontan, atunci cand ochiul surprinde un moment, din care se naste povestea!” Madalina Corina Diaconu

Nascut la Mangalia si stabilit in Bucuresti, Mihai Grajdeanu a inceput sa deseneze inca din timpul gradinitei. 🙂 Copil fiind, a participat la concursurile de desene pe asfalt de la Constanta, iar mai tarziu la saloanele si festivalele nationale si locale de benzi desenate. In prezent este autorul a catorva volume de benzi desenate: “Legendele Dacilor – Piatra Sacra”; “Ciutanul” (vol. 1), primul roman grafic romanesc despre fotbal, “Istoria alternativa a literaturii romane in benzi desenate”; “Dupa gratii”, prima banda desenata pentru detinutii din penitenciarele din Romania, “O scrisoare pierduta”, prima adaptare in benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I.L.Caragiale, revista on-line pentru copii Atelier BD si programul Arta la Pachet. In prezent a definitivat volumul al doilea al romanului grafic “Ciutanul”, urmand ca acesta, odata cu gasirea unei edituri, sa vada lumina tiparului.

Vernisajul expozitiei “Cu Caragiale de la Washington la Bucuresti” va avea loc joi 11 octombrie ora 18.00, la sediul Bibliotecii Nationale a Romaniei, mezanin, Bucuresti, Bd. Unirii nr.22, sector 3.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *