Lansare de carte: “Lumea homerica” de Aram M. Frenkain

Editura Herald si Uniunea Armenilor din Romania va invita pe 10 octombrie, ora 19.00 la Centrul Cultural Armean, Str. Armeneasca nr. 13 (langa Biserica Armeneasca) la evenimentul de lansare a cartii “Lumea homerica” de Aram M. Frenkian, publicata de Editura Herald in cadrul colectiei “Cogito”. Invitati vor fi Prof. Univ. Dr. Gheorghe Vladutescu, de la Facultatea de Filozofie, Prof. Univ. Dr. Andrei Pippidi, de la Facultatea de Istorie, Varujan Vosganian, Presedinte Uniunea Armenilor din Romania.

Moderatorul evenimentului va fi Vlad Doroican, PR-ul Editurii Herald, iar gazda va fi Bedros Horasangian, scriitor Observator Cultural.

La eveniment vor mai participa :
Nicolae-Serban Tanasoca, Director Institutul de Studii Sud-Est Europene
Liviu Franga, Decan al Facultatii de Litere
Nicolae Balta, traducator
Aurelian Scrima, Director Editura Herald
alte personalitati din domeniul culturii.

In cadrul acestei intalniri, va fi evocata personalitatea lui Aram Frenkian, filolog si filozof roman de origine armeana. Invitatii serii vor aduce mai aproape de noi, din perspective diferite, lumea poemelor homerice si a filosofiei grecesti. Expunerile vor fi insotite si de cateva momente de lectura din paginile cartii, un moment prielnic evocarii si cugetarii filosofice. In continuarea evenimentului va fi organizata o sesiune de intrebari si raspunsuri.

“Lumea homerica” a fost publicata cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National (AFCN). Detalii despre carte gasiti aici.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.