Festivalul International de Literatura de la Timisoara ia startul pe 24 octombrie

Prima editie a Festivalului International de Literatura de la Timisoara “La Vest de Est / La Est de Vest” va avea loc in perioada 24-26 octombrie, la Muzeul de Arta (Palatul Baroc) si reprezinta primul festival international de literatura din Romania organizat in afara Capitalei, venind astfel ca un exemplu de descentralizare culturala. Echipa organizatorica ii reuneste pe fondatoarele agentiei Headsome Communication, Oana Boca si Ioana Gruenwald, si pe cunoscutul poet, editor si jurnalist timisorean Robert Serban.

Timp de trei zile, orasul de pe Bega se va transforma intr-o platforma de intalniri si dezbateri la care au fost invitate sa participe atat nume importante ale scenei literare europene, cat si scriitori autohtoni (timisoreni, la aceasta prima editie) de referinta. Printre invitati se numara Slavenka Drakulić, cea mai tradusa si apreciata scriitoare si publicista croata a momentului, publicata in limba romana la Editura Curtea Veche, Richard Swartz, scriitor suedez si si unul dintre cei mai importanti jurnalisti din Europa Centrala si de Est, cu doua volume traduse in limba romana, la Editura Univers si Attila Bartis, unul dintre cei mai tradusi prozatori contemporani din Ungaria, un nume de referinta atat in lumea literelor, cat si in arta fotografica, publicat cu succes in limba romana de editurile Paralela 45 si Polirom.

Prin aceasta initiativa, organizatorii FILTM doresc sa redefineasca, pe harta literara a Romaniei, dar si pe cea europeana, identitatea orasului Timisoara. In acelasi timp, spera ca acest proiect sa se va constitui intr-unul dintre proiectele importante care vor completa oferta de activitati cu care Timisoara va candida la statulul de Capitala Culturala Europeana, in 2020

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.