Premiera la Nottara: “Maria Callas”

TEATRUL “NOTTARA” si TOTAL TV prezinta joi, 18 octombrie, la sala “Horia Lovinescu”, de la ora 19.00, premiera spectacolului “Maria Callas” dupa Master Class de Terrence McNally, in traducerea Antoanetei Ralian. Regia ii apartine lui Radu Gabrea, iar Victoria Cocias ii da viata personajului Maria Callas. Decorul este semnat de Sica Rusescu & Andreea Koch, iar costumele au fost realizate de Andreea Koch.

In distributie ii regasim si pe:

SOPHIE DE PALMA – Andreea Macelaru Sofron
MANNY WEINSTOCK – Mihai Vartosu
TONY CANDOLINO – Daniel Madia
SHARON GRAHAM – Ruxandra Urdareanu
MASINISTUL – Dominic Vartosu / Stefan Bahnaru

Nu este nicio exagerare, atunci cand afirmam ca ea a schimbat fundamental fata operei, ca gen muzical. Trebuie sa ii fim recunoscatori pentru ca ne-a dezvaluit noi intelesuri ale muzicii, pe care credeam ca o cunoastem atat de bine. A ridicat stacheta pentru toti cantaretii de opera, care aveau sa-i urmeze. Cantaretii „mecanici”, cei „comozi”, cei „prudenti”, trebuie sa o fi urat-o enorm. Callas a descoperit in marile opere romantice ale lui Bellini, Donizetti si Verdi ceea ce niciun alt cantaret pana la ea nu auzise sau nu descoperise: poezia acestei muzici. Ceilalti cantau notele, Callas canta intelesurile. Toti se osteneau pentru tonuri frumoase, ea avea un ton aparte.
Arta Mariei Callas este inepuizabila chiar atunci cand inregistrarile nu sunt perfecte. Ii vom ramane vesnic indatorati! Opera a reinviat gratie ei. Trebuie sa ii fim recunoscatori. Dupa Callas, nu mai exista un drum inapoi.

(Terrence McNally)

Preturile biletelor sunt urmatoarele:

Stal: 18.02lei
Loja: 26.50 lei
Balcon: 12.72lei

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *