Festivalul National de Teatru incepe in 26 octombrie

Cea de-a 22-a editie a Festivalului National de Teatru va avea loc intre 26 octombrie si 4 noiembrie, selectia finala aducand in capitala 18 teatre (producatori) si 32 de spectacole grupate in sase categorii. Teatrul National I.L. Caragiale din Bucuresti va fi prezent in festival cu spectacolele: “D`ale noastre” in regia lui Gigi Caciuleanu, “Doi x Doi” in regia lui Vlad Stanescu, “Doua loturi” in regia lui Alexandru Dabija si “Fata din curcubeu” in regia Liei Bugnar.

De asemenea, salile Teatrului National vor gazdui inca sapte spectacole din tara si un atelier sustinut de Andrei Serban.

Spectacolul “D`ale noastre” dupa I .L. Caragiale via Caciuleanu, va fi prezentat la Sala Mare a TNB pe 26 octombrie in deschiderea Festivalului National de Teatru. “D`ale noastre” este un spectacol iesit din tipare, care i-a surprins – cu ocazia recentei sale premiere – chiar si pe cei familiarizati cu universul inclasabil al lui Gigi Caciuleanu.

Dansat de tineri actori, membri ai Companiei “Gigi Caciuleanu Romania Dance”, “D`ale noastre” intrupeaza un vis mai vechi al coregrafului de origine romana, rescriind in insolitul limbaj al “teatrului coregrafic”, pe care el il practica, tipologii si relatii definitorii pentru opera lui Caragiale. Spectacolul este realizat in parteneriat de Teatrul National “I.L. Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Cercetare si Creatie Teatrala “Ion Sava”) si de Fundatia “Art Production”, cu sprijinul JTI si al Bibliotecii Nationale a Romaniei.

Mai multe informatii despre festival, precum si detalii despre bilete si program gasiti aici.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.