Documentar despre spectacolul “Calatoriile lui Gulliver”, la TVR 2

TVR 2 difuzeaza duminica, 4 noiembrie, ora 18.00, prima parte a documentarului pe care realizatoarea Sanda Visan l-a dedicat prezentei spectacolului “Calatoriile lui Gulliver” la Festivalul International de la Edinburgh din acest an, piesa care s-a jucat cu casa inchisa pe scena The King’s Theatre.

Trupa Teatrului National “Radu Stanca” din Sibiu a fost comisionata de Festivalul International de la Edinburgh, pentru a produce spectacolul “Calatoriile lui Gulliver”, in regia lui Silviu Purcarete.

“Cati dintre noi citesc, cu adevarat, operele lui Swift? Cati dintre noi stiu ca Swift este un scriitor incredibil de deprimant, care compune o satira incredibil de salbatica?”, spune Jonathan Mills, directorul Festivalului International de la Edinburgh. Cunoscand valoarea regizorului si a trupei sibiene, Jonathan Mills a creditat echipa, introducand spectacolul in programul festivalului, inainte ca macar o schita sa fi fost pusa pe hartie la Sibiu sau vreo nota in partitura la Dublin.

Silviu Purcarete a fost distins cu premiul “Herald Angel” la Edinburgh pentru montarea acestui spectacol, care aduce in scena o perspectiva cu totul originala asupra romanului scris de Jonathan Swift. Aceasta este cea de-a doua distinctie “Herald Angel” oferita unui membru al Teatrului “Radu Stanca”, prima fiind cea obtinuta de catre actrita Ofelia Popii in 2009 pentru rolul Mefisto din productia “Faust” dupa J. W. Goethe, pus in scena tot de catre Silviu Purcarete.

Urmariti povestea acestei premiere absolute, petrecute pe cea mai importanta scena de teatru a lumii, la Edinburgh, in cele doua episoade ale programului “Calatoriile lui Gulliver”, difuzate de TVR 2 si de portalul video al Televiziunii Romane – www.tvrplus.ro, in zilele de 4 noiembrie (partea I) si 11 noiembrie (partea a II-a), de la ora 18.00.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *