Lansare de carte: “Aventurile lui Mac, integrala din Arici Pogonici 1966-1976”

Muzeul Benzii Desenate si Libraria Engleza Anthony Frost va invita la un eveniment care trezeste nostalgia si pasiunea pentru eroii benzii desenate romanesti: lansarea albumului “Aventurile lui Mac, integrala din Arici Pogonici 1966-1976”, marti, 6 noiembrie, de la ora 18.30. Este pentru prima data cand povestile din celebra revista pentru copii, Arici Pogonici, care a aparut lunar in perioada 1957-1979, sunt prezentate sub forma unui album.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu, lansat si promovat sub titulatura Muzeul Benzii Desenate de artistul Alexandru Ciubotariu. Continuand eforturile initiale ale Muzeului Benzii Desenate, proiectul actual isi propune sa readuca in prim-plan lucrari de BD care prezinta “riscul” de a fi uitate. De data aceasta, este vorba despre integrala aventurilor lui Mac publicate in revista Arici Pogonici intre anii 1966 si 1976 si desfasurate in peste 150 de plase. Create de tandemul Lucia Olteanu (texte) si Livia Rusz (desene), aventurile lui Mac au ramas in constiinta pasionatilor ca una dintre cele mai frumoase serii din istoria benzii desenate romanesti.

Albumul apare intr-o editie limitata de 50 de exemplare semnate si numerotate de ilustratoarea Livia Rusz, care se intoarce in tara pentru a fi prezenta la eveniment – o premiera pentru lansarile de BD din Romania post-comunista. Albumul va fi disponibil exclusiv la Libraria Engleza Anthony Frost (Calea Victoriei, nr. 45), iar lansarea sa de marti va fi insotita de o expozitie cuprinzand cateva extrase din povestea lui Mac din Arici Pogonici.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.