“Si caii sunt verzi pe pereti”… la Cinemateca Romana

Sala Union (Paul Calinescu) a Cinematecii Romane gazduieste proiectia filmului romanesc SI CAII SUNT VERZI PE PERETI (2012), vineri, 16 noiembrie, de la ora 19.00, proiectie urmata de o discutie cu Dan Chisu (regizor, scenarist si producator), directorul de imagine Ovidiu Gyarmath, actorii Adrian Titieni, Ionut Visan, Anca Florescu si Tudor Smoleanu.

Cel de-al doilea eveniment din cadrul KINObservator-ului, program organizat de Arhiva Nationala de Filme – Cinemateca Romana in colaborare cu revista “Observator cultural”, vine la o saptamana dupa succesul primului eveniment din serie, cand Sala Union s-a dovedit neincapatoare pentru spectatorii veniti sa vada filmul DUPA DEALURI si sa discute cu autorul acestuia, Cristian Mungiu, si doi dintre actorii principali, Valeriu Andriuta si Dana Tapalaga.

SI CAII SUNT VERZI PE PERETI, foarte recent intrat pe marile ecrane romanesti, este al treilea lungmetraj, in trei ani, realizat de cineastul Dan Chisu. Regizorul este si un cunoscut om de televiziune si media, initiator al unor evenimente precum “Noaptea Devoratorilor de Publicitate” sau Festivalul International de Film DaKINO. In 2010, Dan Chisu si-a lansat primul lungmetraj, “WebSiteStory”, iar al doilea film al sau, “Ursul”, a avut premiera anul trecut.

SI CAII SUNT VERZI PE PERETI este o poveste despre iluzia de a te imbogati in Romania. Intr-o tara in care povestile izbitoare de a te imbogati sunt peste tot, cineva crede ca un astfel de lucru nu este doar posibil, dar este si usor realizabil. Filmul urmeaza doua destine: un cuplu de tineri care ar fi putut deveni bogati, si doi adulti care, din cauza lipsei lor de cunostinte atunci cand vine vorba de tehnologia moderna, sunt pacaliti de un spam primit pe e-mail, intra intr-o loterie online falsa si isi pierd toate economiile lor.

“Romania de azi este agresata de promotii si tombole cu castiguri uriase. Nu trece zi sa nu vezi la televizor o reclama la cum poti sa te imbogatesti fara sa muncesti. Filmul vrea sa faca radiografia unei societati in care banii castigati rapid si nemunciti sunt mai importanti decat orice pe lume, analizand doua situatii atipice. Doua generatii, doua povesti cu aceeasi tema: iluzia imbogatirii.” (Dan Chisu)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.