“Dupa dealuri” ruleaza la NCRR pe 1 decembrie

Filmul lui Cristian Mungiu, “Dupa dealuri”, ruleaza la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, din cadrul Muzeului National al Taranului Roman, pe 1 si 2 decembrie. Sambata, 1 decembrie, spectatorii pot viziona cel mai premiat film romanesc al anului de la ora 16.30, iar duminica, 2 decembrie, de la 21.00. Ambele proiectii vor avea subtitrare in limba franceza.

In weekend-ul Zilei Nationale a Romaniei, pe 1 si 2 decembrie, “Dupa dealuri” va rula si la Cinema Elvira Popescu, de la ora 13.30. In tara, filmul va avea proiectii speciale la Focsani (Cinema Balada, 1 si 2 decembrie, de la 19.00) si Sinaia (1 decembrie, Centrul International de Conferinte “Casino”, 18.00). Mii de oameni au asistat la proiectiile organizate pana acum in tara, cererea de bilete depasind capacitatea salilor. Zilele trecute, la Suceava, pe 27 si 28 noiembrie, in jur de o mie de spectatori au vizionat filmul, in prezenta regizorului Cristian Mungiu.

In acest sfarsit de saptamana, “Dupa dealuri” poate fi vazut si de spectatorii din Baia Mare, la Cinema Dacia, precum si de cei din Vaslui, la EuroCinema Silver Mall.
In perioada 30 noiembrie – 6 decembrie, “Dupa dealuri” ruleaza la Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza si Cinemateca Union din Bucuresti, Hollywood Multiplex Lotus Oradea si Cinema Central din Baia Mare.

Recent, “Dupa dealuri” a castigat trofeul celei de-a 27-a editii a Festivalului International de Film de la Mar del Plata (Argentina), cel mai important eveniment de gen din America de Sud, si Premiul Special al Juriului, la gala de inchidere a celei de-a 50-a editii a Festivalului International de Film de la Gijon (Spania). Cele doua trofee se adauga sirului de distinctii obtinute de film de la Cannes incoace, unul dintre cele mai recente fiind Premiul publicului in sectiunea Balcan Survey a Festivalului International de Film de la Salonic.

Insotit de cronici elogioase, “Dupa dealuri” ruleaza deja in cinematografele din Franta, Olanda, Belgia si Luxemburg, patru dintre cele aproximativ 40 de tari in care filmul are distribuitor.
Filmul premiat la Cannes pentru scenariu si interpretare – dublu trofeu care premiaza prestatiile actritelor Cosmina Stratan si Cristina Flutur – este scris si regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu Bran.

Informatiile despre traseul filmului sunt permanent updatate pe site-ul www.dupadealuri.ro.

Distribuitorul roman este Voodoo Films.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.