“Toate bufnitele”, cea mai bine vanduta carte Polirom la Gaudeamus

Unul dintre cei mai buni scriitori din Noul Val literar, Filip Florian, si-a lansat cel mai recent roman al sau, “Toate bufnitele”, in cadrul recentei editii a Targului de Carte Gaudeamus (21-25 noiembrie 2012). “Toate bufnitele” se află pe primul loc in topul celor mai bine vandute carti ale Editurii Polirom la Gaudeamus.

Vorbind despre speranta personala ca romanul sau sa le deschida cititorilor “zborul si lumea”, scriitorul a citit publicului venit la lansarea de la Gaudeamus cateva pagini din noua sa creatie. Alaturi de el, criticul literar Bogdan-Alexandru Stanescu si scriitorul Lucian Dan Teodorovici au salutat mult-asteptata lansare a noului sau roman, la care Bogdan-Alexandru Stanescu a remarcat nevoia de poveste in sens originar pe care o propune, narata din punctul de vedere al unui copil si al unui batran, adica “inceputul si sfarsitul vietii, ceea ce intereseaza orice scriitor”.

“Daca oamenii, toti oamenii, s-ar satura intr-o buna zi de povesti, cred ca sufletele s-ar usca, s-ar topi si lumea ar arata ca un pustiu. O asemenea nenorocire n-o sa se intample insa prea curand, nici saptamana viitoare, nici la toamna, nici peste o mie de ani. Inaintea ei, cu siguranta, o sa se petreaca alte milioane si milioane de fapte, suvoiul vietii o sa curga mai departe, cu furtuni si indragostiri, cu boli si rasete de copii, cu razboaie si prietenii, cu crize financiare si meri infloriti, cu alb, cu negru si cu infinite nuante de gri. Iar faptele, intotdeauna, vor fi urmate de povesti, de-o mare de povesti, fiindca fiecare fapta se vede cu ochi diferiti, in fel si chip. Sint povestile noastre, ale tuturor, fara de care am muri de sete, ne-am prapadi. La sfarşitul sfarsitului, zic eu, o sa existe un singur mare regret, ca nu-l vom mai putea povesti.”, scrie Filip Florian in romanul sau.

Foto: Editura Polirom

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.