Cel mai bun scurtmetraj european este unul romanesc

„Superman, Spiderman sau Batman”, regizat de Tudor Giurgiu, a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj european la cea de-a 25-a editie a Premiilor Academiei Europene de Film, celebrata pe 1 decembrie, in Malta. Premiile Academiei Europene de Film reprezinta un eveniment anual de prestigiu organizat de Academie, prin care se recompenseaza cele mai importante realizari cinematografice europene.

Trofeele pentru fiecare dintre cele 17 categorii sunt acordate in cadrul unei ceremonii, in urma votului celor 2.700 de membri ai Academiei, cineasti din toate tarile europene.

„Superman, Spiderman sau Batman” a fost unul dintre cele 15 titluri aflate pe lista nominalizarilor la categoria Scurtmetraj european.
Toate cele 15 titluri au intrat in cursa pentru Premiile Academiei Europene de Film dupa o nominalizare obtinuta la unul dintre cele 15 festivaluri aflate in parteneriat cu EFA.

„Sunt foarte bucuros si aproape ca nu-mi vine sa cred. Filmul asta mi-a provocat satisfactii si surprize majore, inca de pe vremea cand filmam in Cluj si nici nu ne gandeam ca vom ajunge asa departe cu el. Mandria mea de clujean exulta pentru ca e un film facut in mare majoritate de catre clujeni, romani si maghiari deopotriva, o echipa extraordinara. E meritul tuturor celor cu care am lucrat dar in special al scenaristului Doru Lupeanu, al unui copil-minune, Aaron Serban si al unui actor unic, Bogdan Zsolt.”, a declarat Tudor Giurgiu.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.