Highlight-urile Sibiu Jazz Festival 2012 se difuzeaza la TVR 2

TVR 2 va transmite miercuri, 9 ianuarie, si joi, 10 ianuarie, de la miezul noptii, primele doua episoade cu inregistrarile efectuate in exclusivitate de Televiziunea Romana la cea de-a 42-a editie a „Sibiu Jazz Festival” desfasurat in luna mai 2012, cel mai vechi festival de acest gen din Romania si unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume.

„Sibiu Jazz Festival” este considerat unic in Romania, avand in vedere longevitatea, consecventa si numarul impresionant de celebritati ale genului care l-au onorat, de-a lundul anilor, cu prezenta. Editia 2012 nu a facut exceptie iar fanii vor avea acum ocazia de a urmari la TVR 2 inregistrari ale celor mai importante recitaluri si momente, inclusiv Gala Laureatilor la care au participat cei mai tineri artisti ai genului din Romania.

Miercuri, de la ora 24.00, primul episod al seriei TVR 2 va prezenta, pe parcursul a 50 de minute, evolutia artistului care, la cei 75 de ani, are cele mai multe inregistrari din istoria jazzului. Este vorba de americanul Ron Carter cu „The Golden Striker Trio” (Ron Carter – contrabas, Donald Vega – pian, Russell Malone – chitara), feat. Rolando Morales – Matos (percutie).
Joi, 10 ianuarie, de la ora 23.50, Sibiu Jazz va continua cu recitalul sustinut de Chano Dominguez „Flamenco Sketches” (Spania). Alaturi de Chano Dominguez (pian) vor evolua Horacio Fumero (contrabas), Blas Cordoba (vocal/percutie) si David Xirgu (tobe).

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.