“Un pas in urma serafimilor” merge la Berlinale Talent Campus

“Un pas in urma serafimilor”, debutul in lungmetraj al regizorului Daniel Sandu, a fost selectionat in sectiunea Talent Project Market din cadrul celei de-a 11-a editii a Berlinale Talent Campus, anunta un comunicat HiFilm Productions. Acesta va avea loc in perioada 9-14 februarie 2013, facand parte din Berlinale Co-Production Market – piata de proiecte a Festivalului International de Film de la Berlin.

“Un pas in urma serafimilor” trateaza tema universala a maturizarii, printr-o poveste bazata pe evenimente reale. Prin intermediul personajului principal (Gabriel, 14 ani) publicul va patrunde in universul ermetic al unui seminar teologic ortodox, locul unde se formeaza viitorii preoti. Personajul intra in acest seminar cu dorinta de a deveni preot, dar descopera un sistem guvernat de coruptie. Alaturi de alti trei colegi, Gabriel formeaza un grup cu care incepe sistematic sa incalce toate regulile impuse in seminar, intrand astfel in conflict cu conducerea scolii. Cel mai important adversar este parintele Ivan, un om ambitios si inteligent, dar care vrea sa conduca seminarul prin intimidare si turnatorie si care face tot posibilul pentru a-i exmatricula pe cei care i se opun.

“Un pas in urma serafimilor” nu isi propune sa trateze probleme teologice, ci vorbeste despre curajul si dreptul tinerilor de a lua decizii, de a se opune unui sistem si, daca e necesar, sa incalce reguli pentru a-si proteja liberul arbitru. Filmul este produs de HiFilm Productions, a obtinut sprijin pentru dezvoltare din partea Centrului National al Cinematografiei si a fost nominalizat in cadrul concursului de scenarii HBO/TIFF. De asemenea, a fost selectat in cadrul CineLink Project Market Sarajevo si Baltic Event Tallin, a participat la atelierul EKRAN organizat de Scoala A. Wajda in Polonia si a reprezentat in 2012 Romania in cadrul Producers Lab, organizat de catre European Film Promotion, in colaborare cu Toronto Int’l Film Festival.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *