Festivalul RadiRo la TVR 2 si TVR HD

Telespectatorii vor putea urmari in perioada 28 ianuarie – 14 februarie, in premiera la TVR 2 si TVR HD, inregistrari ale concertelor sustinute pe scena Salii Palatului, in cadrul primei editii a Festivalului International al Ansamblurilor Radio – RadiRo. Astfel, seria dedicata festivalului debuteaza luni, 28 ianuarie, de la ora 13.00, prin concertul oferit de Alexandru Tomescu impreuna cu Orchestra RAI Torino.

Melomanii il vor putea asculta luni pe cunoscutul violonist Alexandru Tomescu, evoluand alaturi de Orchestra RAI Torino, dirijata de Juraj Valcuha, in concertul pentru vioara si orchestra in Re Major op.35 de Piotr Ilici Ceaikovski. Marti, 29 ianuarie, de la ora 13.00, telespectatorii pot urmari Simfonia nr. 3 in La Minor op. 44 de Serghei Rahmaninov si Dans slav de Antonin Dvorak, tot in interpretarea Orchestrei RAI Torino.

Evolutiile Orchestrei RAI Torino si ale dirijorului slovac Juraj Valcuha vor putea fi urmarite si in zilele de miercuri (30 ianuarie) – concert sustinut alaturi de Christian Zacharias, si joi (31 ianuarie), de la ora 13.00, cu un program compus din: Concertul nr. 2 pentru pian in Si b Major op. 83 de Johannes Brahms (difuzat miercuri), apoi Till Eulenspiegels Iustige Streiche op. 28 si suita de concert Der Rosenkavalier op. 59 de Richard Strauss si Intermezzo din opera Manon Lescaut de Giacomo Puccini (difuzat joi).

Programele dedicate Festivalului RadiRo continua in luna februarie – intre 4 si 14 februarie, in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 13.00. TVR 2 si TVR HD vor difuza in aceasta perioada si concertele sustinute de Orchestra Nationala Radio, Orchestra Filarmonica Radio France si Orchestra Simfonica BBC.

Programul complet al concertelor Festivalului „RadiRo”, care vor fi difuzate de TVR 2 si TVR HD, poate fi vizualizat pe site-ul TVR.

Comunicat TVR
Foto: Ioana Chirita

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *