Astra Film Fest implineste 20 de ani

In acest an, Sibiul este Capitala europeana a filmului documentar, editia aniversara Astra Film Festival urmand sa se desfasoare in perioada 14-20 octombrie 2013. Se implinesc astfel doua decenii de la inaugurarea Festivalului international de film documentar de la Sibiu, ASTRA FILM FESTIVAL, cel mai vechi festival international de film din Romania si singurul profilat pe cinematograful de non-fictiune.

20 de ani de ASTRA FILM inseamna 20 de editii de succes, zeci de mii de spectatori din Romania si din strainatate, cele mai importante personalitati ale cinematografiei romanesti si internationale si directori ai celor mai importante festivaluri europene, sute de regizori si producatori de pe toate continentele, sute de documentare romanesti proiectate si regizori romani promovati in festivalurile europene, premiere mondiale, internationale si nationale si multe altele.

“Au trecut doua decenii de cand porneam impreuna cu o echipa minuscula sa realizam imposibilul, adica fondarea unui festival international de film documentar intr-o tara abia iesita din comunism.
A douazecea aniversare parca te pune inaintea unei oglinzi cu doua fete: privesti in urma la ceea ce ai realizat si te intrebi ce va aduce viitorul. Ce am reusit pana acum? Am pus Sibiul pe harta cinematografiei europene. Ce ne propunem? Sa facem imposibilul, ca si pana acum.”
– a declarat Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Festival.

Editia aniversara va marca momentele de succes care au facut din ASTRA FILM un brand cultural al Sibiului, prin programe retrospective, invitati speciali si decernarea unor premii de excelenta pentru contributia la dezvoltarea documentarului romanesc. Programul va marca importanta Festivalului international ASTRA FILM din Sibiu, un eveniment aflat in topul festivalurilor de cinema documentar din Europa.

AFF este un eveniment cinematografic 100% sibian. Spiritul cultural al Sibiului este cel care face din acest festival un eveniment unic, cu personalitate distincta, imposibil de copiat.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *