scurt filmAT aduce in Romania cele mai bune scurtmetraje austriece

Forumul Cultural Austriac, in parteneriat cu Arhiva Nationala de Filme – Cinemateca Romana, organizeaza, in perioada 20 – 22 februarie 2013, scurt filmAT. Evenimentul, gazduit de Cinemateca Eforie (Str. Eforie nr. 2, Bucuresti), include 15 scurtmetraje austriece, reprezentand cele mai de succes filme scurte din 2012.

Toate productiile au fost nominalizate la premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj, oferit anual de Academia Filmului Austriac. Marea majoritate a filmelor sunt prezentate in premiera in Romania. Filmele vor rula zilnic, incepand cu ora 19.00. Pentru a facilita accesul publicului la selectia de scurtmetraje importante ale cinematografiei austriece, intrarea la proiectii este libera, in limita locurilor disponibile. Toate filmele sunt subtitrate iin limba engleza.

In seara de deschidere a evenimentului va fi prezent si monteurul filmului “Unser Lied”, distins luna trecuta cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj al Academiei Filmului Austriac.

In ultima seara a evenimentului, incepand cu ora 21.00, Forumul Cultural Austriac invita publicul sa se desfete si muzical, in Control Club, la un concert sustinut de trupa austriaca Ginga. Despre nicio trupa pop austriaca nu s-au scris atat de multe in ultimii ani ca despre Ginga. Relansarea in 2010 a albumului de debut, “They Should Have Told Us”, a fost unul dintre cele mai mari succese inregistrate recent de un album indie in Austria. La mijlocul lui 2012, a urmat albumul “The Night”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.