Arifa aduce jazzul orientalo-occidental in capitala

ArCuB va propune pentru sambata, 6 aprilie, de la ora 20.00, un concert inedit cu trupa ARIFA, un concert in care traditiile muzicale stravechi, din Orientul Mijlociu si Balcani, sunt imbinate armonios cu jazz-ul si improvizatiile muzicale contemporane, intr-o viziune occidentala.

Trupa Arifa a luat fiinta acum trei ani la Amsterdam. Acolo s-au intalnit cei patru muzicieni din Romania, Turcia, Germania si Olanda, fiecare contribuind la structura trupei cu elemente din mostenirea muzicala “de acasa”. Arifa propune o formula originala de valorificare a performantelor unor vechi instrumente, precum ud-ul (cobza turceasca) sau spectaculoasele instrumente de percutie, de origine africana si orientala, si a spiritului muzical contemporan – reprezentat de pian, clarinet ori saxofon. Piesele constituie o imbinare rafinata, bine proportionata, de ritm si sunet, ce cucereste publicul prin aranjamente inspirate, diversitate de compozitie si neconventional.

“Anatolian Alchemy” este al doilea album de succes al grupului olandez ARIFA, care inca de la debutul de acum trei ani, a reusit sa cucereasca prin muzica sa, concertand pe cinci continente.
Ambele discuri ale trupei Arifa, “Anatolian Alchemy” si “Beyond Babylon”, au fost distinse cu cinci stele, bucurandu-se de o atentie deosebita la nivel international.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batiste nr. 14) si online pe bilete.arcub.ro.
Preturi: 35,00 lei (Categoria I) si 26,50 lei (Categoria II). Elevii si studentii care se prezinta la Casa de Bilete ArCuB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 15,90 lei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.