“This Must Be the Place” intra in cinematografe pe 15 martie

New Films aduce pe ecranele romanesti, incepand cu data de 15 martie, comedia dramatica “Rocker hit: ochi pentru ochi/This Must Be the Place” in regia lui Paolo Sorrentino, cu Sean Penn in rolul principal. Filmul a primit o serie de distinctii internationale, unul dintre premii fiind castigat la Festivalul de la Cannes.

Sean Penn il interpreteaza pe Cheyenne, un fost rock-star, care la varsta de 50 de ani isi pastreaza infatisarea dark din tinerete si traieste dintr-o renta in Dublin. Moartea tatalui sau, cu care intrerupsese orice legatura, il aduce inapoi la New York, unde afla ca batranul avusese o obsesie: sa razbune umilirea careia ii cazuse victima pe vremuri. Asa ca Cheyenne decide sa ii indeplineasca dorinta si porneste, in ritmul lui, intr-o calatorie prin America.

Pentru rol, Sean Penn s-a transformat substantial, aspectul personajului sau fiind inspirat, conform declartiilor regizorului, din cel al liderului trupei The Cure, Robert Smith. “I-am urmarit adesea in concert cand eram mai tanar. Am revenit sa-i vad pe scena acum trei ani si atunci l-am redescoperit pe Robert Smith, la 50 de ani, arborand acelasi look ca la 20. Era socant, dar in sens pozitiv. Apoi m-am dus in culise, l-am vazut de aproape si am fost emotionat sa citesc pe chipul lui acea minunata contradictie proprie unui un barbat copt care isi pastreaza infatisarea de adolescent. Lucrul acesta nu era deloc patetic, ci pur si simplu unic, exceptional.”, spune Paolo Sorrentino.

Titlul filmului nu este ales intamplator, ci este chiar titlul unei piese compuse de David Byrne pentru formatia Talking Heads: “De buna seama, am fost oarecum surprins ca Paolo a folosit ca titlu al filmului acest cantec scris de mine pentru Talking Heads. Melodia este mentionata si interpretata de mai multe ori in film. E magulitor. Pentru mine, This Must Be The Place este un cantec de dragoste, probabil cel mai clasic cantec de dragoste pe care l-am putut compune. Cred ca ii emotioneaza pe ascultatori, fiindca e sincer.” (David Byrne)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.