Cine concureaza pentru statuetele Gopo?

Patru lungmetraje intra anul acesta in cursa pentru trofeul acordat Celui mai bun film, la Gala Premiilor Gopo: Toata lumea din familia noastra (r. Radu Jude), Despre oameni si melci (regia: Tudor Giurgiu), Visul lui Adalbert (r. Gabriel Achim) si Undeva la Palilula (r. Silviu Purcarete). Autorii celor patru filme – Radu Jude, Tudor Giurgiu, Gabriel Achim si Silviu Purcarete – concureaza si pentru statueta care rasplateste Cea mai buna regie.

61 de filme romanesti lansate in cinematografe sau in festivaluri in 2012 au intrat in cursa pentru nominalizarile celei de-a saptea editii a Premiilor Gopo care va avea loc pe 25 martie, la Opera Nationala din Bucuresti. Gala va fi transmisa in direct si in exclusivitate la TV de ProCinema si va putea fi urmarita live si online, pe www.premiilegopo.ro, www.voyo.ro, dar si pe cea mai mare mediafatada din Romania, Cocor Media Channel.

La solicitarea regizorului Cristian Mungiu, organizatorii si juriul au decis sa nu ia in considerare pelicula “Dupa dealuri” pentru nominalizarile din acest an. De asemenea, considerand ca nu are suficiente optiuni, juriul a hotarat sa nu acorde nici o nominalizare la categoria Cea mai buna actrita intr-un rol principal.

Lista completa a nominalizarilor poate fi consultata AICI.

peste 400 de profesionisti activi din toate domeniile industriei de film romanesti vor vota pentru desemnarea castigatorilor trofeelor din acest an, fie in plic sigilat, prin posta, fie online, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de prestigioasa firma de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat inca din 2011 un parteneriat extrem de important.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.