Concert vocal-simfonic: Seara celor trei tenori

Centrul European de Arte organizeaza marti, 1 octombrie, ora 18.30, la Palatul National al Copiilor, un concert vocal-simfonic deosebit: SEARA CELOR TREI TENORI. Orchestral Artistic del Bucharest, sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea si tenorii Hector Lopez, Lucian Corchis si Liviu Indricau propun pagini celebre de Verdi, Puccini, Leoncavallo, Kalman, Lehar, Lara, Padilla, Sorozabal, Cardillo, de Curtis, Denza, di Capua.

Invitatii speciali ai evenimentului sunt Soprana Diana Gheorghe si tenorul Cristian Ionita.

Tiberiu Oprea este licentiat al Universitatii Nationale de Muzica – Bucuresti, Facultatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala, dirijat de orchestra la clasa maestrului Ludovic Bacs, absolvind totodata si cursurile de Master ale aceleiasi institutii.

Hector Lopez (Mexic) a inceput studiile muzicale la Conservatorul National de Muzica din Mexico City, urmand cursurile de violoncel si saxofon. In anul 2004, celebrul tenor roman, Ludovic Spiess, i-a propus sa colaboreze cu Opera Nationala Romana din Bucuresti si, din acel an, Hector Lopez devine solist al acestei institutii, rolul de debut fiind Alfredo din La Traviata de G. Verdi.

Lucian Corchis a absolvit cursurile de master la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Facultatea de arte ale spectacolului, sectia interpretare vocala, clasa profesoarei Eleonora Enachescu (2008-2010). Intre anii 2000 -2005 a absolvit cursurile de baza ale UNMB, clasa profesorului Iulian Baiasu.

Liviu Indricau este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, Facultatea de Interpretare, sectia Canto, tenorul a participat la cursuri de masterclass sustinute de baritonul Eduard Tumagian si de regizorul Marco Gandini.

Orchestral Artistic del Bucharest este o orchestra simfonica de camera, compusa din instrumentisti profesionisti, care abordeaza toate genurile muzicale, la un nivel pe masura repertoriului.

Hector Lopez Mendoza – Tenor – No puede ser!

Centrul European de Arte a fost creat pentru a contribui la imbunatatirea calitatii industriei muzicale, din pasiune pentru arta si s-a implicat intens in viata culturala romaneasca, oferind spectacole si concerte de calitate celor avizi de cultura si divertisment.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.